≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umro tvorac "Zmajeve kugle"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dragon Ball je izuzetno popularan širom sveta, a strip serija je takođe inspirisala crtane i filmske verzije

  • 1
Zmajeva kugla Mladi Goku / Printskrin: YouTube/CBR

Tvorac "Zmajeve kugle", jednog od najuticajnijih i najprodavanijih japanskih stripova svih vremena, preminuo je u 68. godini.

Akira Torijama je podlegao akutnom subduralnom hematomu, vrsti krvarenja blizu mozga, saopštio je njegov studio u petak, a prenosi BBC.

Dragon Ball je izuzetno popularan širom sveta, a strip serija je takođe inspirisala crtane i filmske verzije.

Fanovi su odali počast Torijami stvarajući likove koji su postali deo njihovog detinjstva.

Strip serija "Dragon Ball" je debitirala 1984. godine. Prati dečaka po imenu Son Goku u njegovom pohodu da sakupi magične zmajeve kugle kako bi odbranio Zemlju od vanzemaljaca humanoida nazvanih Saiyans.

Torijama je imao nedovršena dela u trenutku svoje smrti. Preminuo je 1. marta, a na njegovoj sahrani prisustvovala je samo porodica i vrlo malo prijatelja, prema saopštenju sa Dragon Ball veb stranice.

"Imao bi još mnogo toga da postigne. Međutim, ostavio je mnogo manga naslova i umetničkih dela ovom svetu", rekao je njegov studio.

"Nadamo se da će Akira Torijamin jedinstveni svet stvaranja nastaviti da bude voljen od strane svih još dugo vremena", dodao je.

Fanovi su izrazili svoje saučešće na društvenim mrežama.

"Hvala što ste stvorili strip koji predstavlja moje detinjstvo. Počivaj u miru, hvala na tvom trudu", pisao je post na X, koji je odmah dobio 500 lajkova.

"Previše rano, previše tužno", napisao je još jedan japanski korisnik X.

"Njegovo nasleđe će živeti zauvek. Hvala što ste stvorili najpoznatijeg anime lika svih vremena, Akira", napisao je drugi korisnik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pocivaj u miru.

    8. mart 2024 | 12:24

    To je crtani mog detinjstva. Voleo sam da gledam i bio mi je i smesan i tuzan. Secam se scene, kad goku ceka krilina, i ustaje sa stola i trci na mesto turnira, gde saznaje za njegovu smrt. To je mogo samo torijama da iscenira. Neke od najboljih scena u istoriji stripova. Tuzan sam sto svi oni odlaze ka nebu. Prvo kentaro miura, sad on. Poslednji pozdrav mu zelim uz pesmu iz crtanog berserk forces. Zbogom akira, leti slobodno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA