Vreme čitanja: oko 1 min.

Marfi je dobio Oskara, a jednu od prvih uloga je ostvario kod Paskaljevića: Kako je Goran angažovao Kilijana

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Kad je Goran pogledao snimke odmah ga je pozvao", počela je sa pričom Kristin Paskaljević

  • 1
Dodela Oskara 2024, Kilijan Marfi Kilijan Marfi Foto: Tanjug/AP/Chris Pizzello

Kilijan Marfi je dobio Oskara za najbolju glavnu mušku ulogu za njegov performans u filmu "Openhajmer", a ono što je poznato jeste da je jednu od svojih prvih uloga ostvario u ostvarenju Gorana Paskaljević "Kakoje Hari postao drvo" iz 2001. godine.

Irski glumac tada nije bio poznat, ali srpski reditelj mu je ukazao poverenje.

"Kad je Goran pogledao snimke odmah ga je pozvao. Osetio je, kako je govorio, to je – to. Jer, Kilijan kad ga staviš ispred kamere on, žargonski rečeno, pojede ekran. Ima neverovatnu harizmu, zanimljivu auru... Te plave krupne oči, poseban izraz lica, način na koji zrači... Jednostavno, ima to nešto. A on je ustvari bio stidljiv momak. Imao je tada tek koju godinu više od dvadeset. Vrlo malo je pričao. Goran je, kažem, odmah rekao – to je taj i angažovao ga, i još jednu mladu glumicu Keri Kondon koja je posle takođe napravila lepu karijeru. Ona je bila još mlađa, imala je 19 ili 20 godina", rekla je Kristin Paskaljević za "Blic", supruga Gorana Paskaljevića i ističe da sa Kilijanom tada nije bilo lako:

Kilijan Marfi Kilijan Marfi u filmu "Kako je Hari postao drvo" / Printskrin: YouTube/Oktobar film

"Nije imao iskustvo, bio je katkad u dilemama oko nekih scena, replika... Goran je sa njim dosta razgovarao, polako ga otvarao, opuštao... i on je u toj ulozi, kako je rad odmicao, rastao. Film „Kad je Hari postao drvo“ je, znamo, bio selektovan za glavni program u Veneciji. Veći deo ekipe je otišao na festival. Film je veoma dobro primljen a oko godinu dana kasnije Kilijan je zablistao u čuvenom filmu “28 dana kasnije”, i njegova uzlazna putanja je vrtoglavo nastavila", rekla je Kristin.

Pogledajte scenu sa Kilijanom Marfijem u filmu "Kako je Hari postao drvo":

(Telegraf.rs/izvor: "Blic"/Tatjana Nježić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA