Vreme čitanja: oko 2 min.

Film "Radnička klasa ide u pakao" stiže u bioskope: Dobio je tri nagrade na FEST-u

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Film u kojem glavne uloge tumače Tamara Krcunović, Leon Lučev, Ivan Đorđević, Olivera Viktorović...

  • 0
Održana premijera filma "Radnička klasa ide u pakao" na FEST-u Foto: F.S./ATAImages

Film reditelja i scenariste Mladena Đorđevića “Radnička klasa ide u pakao” koji je prikazan na nedavno završenom FEST-u gde je i nagrađen sa tri prestižne nagrade od kojih i nagradom za najbolju režiju, od 11. aprila naći će se na redovnom repertoaru svih domaćih bioskopa.

Kroz crnu komediju, sa elementima trilera i horora novi film Mladena Đorđevića donosi na veliko platno junake, autsajdere koji se u ne tako bezbrižnoj svakodnevici suočavaju sa nečim mnogo jačim i većim od sebe, a povodom prikazivanja u domaćim bioskopima reditelj ističe da sa nestrpljenjem išečkuje reakcije naših gledaoca:

"Humor je uvek bio dobro oružje za suprotstavljanje mraku oko nas. Ali mrak ima i svojih dobrih strana. Mrak bioskopske sale je uvek bio pogodno mesto za projektovanje skrivenih želja gledalaca. Zato je važno ovaj film videti na velikom platnu.”

Film u kojem glavne uloge tumače Tamara Krcunović, Leon Lučev, Ivan Đorđević, Olivera Viktorović, Tomislav Trifunović, Momo Pićurić i drugi prati harizmatičnu Svetlanu i bivšeg robijaša Miju koji se zajedno sa radnicima propale fabrike udružuju, kako bi istražili mistične puteve nade i pravde.

Fabrika koja je nekada zapošljavala ceo grad i okolna sela zatvorena je zbog sumnjive privatizacije i tragičnog incidenta u kom je grupa njenih radnika stradala u namerno podmetnutom požaru. Devastirani gubitkom svojih najmilijih i korumpiranom prodajom fabrike, ova grupa nekadašnjih radnika pokreće proteste za koje se čini da su uzaludni i da ne daju konkretne rezultate. Kao slamku spasa i u borbi za pravdu, ova grupa zaboravljenih pribegava natprirodnom.

Podsetimo, film "Radnička klasa ide u pakao" premijerno je prikazan na Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, kao i na festivalima u Talinu i Geteborgu, a domaća publika mogla je da ga pogelda samo na FEST-u. Pored nagrade za najbolju režiju, film je ovenčan i nagradom "Nebojša Đukelić" za najbolji film u glavnom takmičarskom programu festivala. Osvojio je i nagradu FEDEORA za najbolje evro-mediteransko ostvarenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA