≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nebojša Glogovac je hteo ulogu u filmu posvećenom Tijani Jurić: Objavljen i snimak sa audicije

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nažalost, smrt ga je sprečila da ga gledamo u filmu "48 sati i 1 minut"

  • 0
Film Foto: Zeder produkcija

Film "48 sati i 1 minut", posvećen Tijani Jurić, biće premijerno prikazan 21. marta u mts Dvorani. Naslovnu ulogu u ovom ostvarenju trebalo je da igra legendarni glumac Nebojša Glogovac, ali je on nažalost preminuo.

Na Instagramu je objavljeno i kako je izgledala njegova audicija za film "48 sati i 1 minut"

"Hvala Vam! Hvala što ste ovako oživeli naše delo na samoj audiciji. Nije nam se ostvarila želja da glumimo zajedno u kadru, ali ste i dalje deo ovog projekta, ove borbe za sigurnost naše dece.

* Nebojša Glogovac na audiciji za film “48 Sati i 1 minut”, koji izlazi u bioskopima od 21-og marta. Karte za premijeru su u prodaji!", navodi se u objavi.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by 48 hours and 1 minute (@48satii1minut)

O filmu "48 sati i 1 minut":

"48 sati i 1 minut" ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo kako bi se podigla svest o nestaloj i otetoj deci.

Priča prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da, u duhu srpske kulture, odgoji ćerku. Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.

Prema rečima autora filma ova priča obuhvata odlike srpskog naroda, kulture i tradicije i priča je očima žene, majke koja je izgubila ćerku.

„Veoma smo bili inspirisani da kroz ovaj film otkrijemo srce i dušu ove otporne i nesalomive zemlje, da prikažemo snagu njenog naroda.

Protagonistkinja Aleksandra je bačena u opasan svet, gde njeni najbliži umesto da joj pruže podršku, oni sumnjaju u njen zdrav razum. Međutim, Aleks zbog nade, te srpske otpornosti i uspomene na dečiji smeh, ni jednog momenta ne odustaje u potrazi za Lenom, koja je njen suncokret u polju uništenja.“

Scenario filma „48 sati i 1 minut” poveren je istaknutim imenima naše scene, glumcima Nataši Ninković, Radivoju Raši Bukviću, Vanji Ejdus, Marini Ćosić, Klari Hrvanović kao i preminulom glumcu Marku Živiću. Legenda filma Nebojša Glogovac, nažalost nije doživeo da odigra svoju planiranu ulogu za ovaj film.

Pogledajte trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA