Vreme čitanja: oko 1 min.

Vuk Drašković tvrdi da je Milošević zabranio snimanje filma o "Ruskom konzulu" na Kosovu

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ne zbog Grka, ne zbog scenarija, nego zbog autora romana. I nije to jedini primer da je moja literatura uvek bila kažnjavana zbog mojih političkih stavova", tvrdi Drašković

  • 8
Najava filma "Ruski konzul Foto: A.K./ATAImages

U centru pažnje je film "Ruski konzul" reditelja Miroslava Lekića, u kojem je maestralno glumio Žarko Laušević. Autor istoimenog romana, po kojem je rađen scenario, Vuk Drašković tvrdi da je tadašnji predsednik zemlje Slobodan Milošević zabranio snimanje ovog ostvarenja na Kosovu i Metohiju"

"Imam jednu stvar koju ja ni ne spominjem. "Rosos proksimos", "Ruski konzul" je na grčki preveden 1991. godine. I tada su Grci, ja sam gledao taj scenario, hteli munjevito, uz pomoć fondova Evropske Unije da snime film "Rosos proksimos", ali su želeli da ga snime u Prizrenu, Đakovici, na Kosovu. Tamo gde se radnja događa. Ti ga (Miroslave Lekiću) nisi mogao snimiti u Prizrenu i Đakovici, jer danas Prizren i Đakovice ne liče na Prizren i Đakovicu iz vremena sedamdesetih godina.

Tada se ništa nije promenilo. I, nažalost, Milošević je zabranio snimanje filma o "Ruskom konzulu" na Kosovu, ne zbog Grka, ne zbog scenarija, nego zbog autora romana. I nije to jedini primer da je moja literatura uvek bila kažnjavana zbog mojih političkih stavova.", rekao je Drašković gostujući na K1 televiziji.

Pogledajte snimak:

(Telegraf.rs)

Video: Najavljena premijera filma "Ruski konzul" na FEST-u

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    19. mart 2024 | 14:01

    Ovaj je zreo za robiju odavno

  • Zar je bitno

    19. mart 2024 | 13:53

    Ti si sam sebe kaznio. Covek koji je napisao RUSKOG KONZULA sada je izdajnik i nato lobista... albanski placenik. Sada bi ti glumio one najgore i najodvratnije ljude u svojim predivnim romanima.

  • X

    19. mart 2024 | 16:07

    A potpis, sto si dao nase nebo, to ne pominje? 'erem ti se na knjige.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA