≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Obišli smo lokacije gde su se snimale kultne serije: Svi želimo bolji život, ali ne zaboravljamo Topolsku 18

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pozvali smo Snežanu Savić koja je istakla da se pesma i dan danas sluša, ali i da je veliki hit, a otkrila nam je jedan zanimljivi detalj

  • 2
Snežana Savić, Kuće poznatih serija Foto: Nikola Anđić. Antonio Ahel/ATAImages

Svakodnevno prolazimo pored zgrada, u kojima su snimane kultne serije gde su "živeli" junaci naših omiljenih serija kojih se i danas rado vraćamo, posetili smo lokacije koje su sada dosta izmenjene.

Porodica Čađenović, koja se vratila iz Švajcarske i započinje život u Beogradu, jedna je od omiljenih serija našeg detinjastva, a likovi iz "Mješovitog braka" Vojin i Sneška, ali i zapleti u životima njihove dece pridobila je simpatije već nakon prve epizode. Malo ko zna da se njihova kućam u kojoj je snimana serija nalazi u centru Beograda. Ekipa Telegraf.rs posetila je kuću koja se drastično promenila i gotovo je nikada ne biste prepoznali.

Kuce poznatih serija Foto: Nikola Anđić

Dom Popadića nalazi se u Ulici Kopitareva gradina, ali ono što malo ko zna jeste da je unutrašnjost tog stana zapravo scenografija koja je bila napravljena u studiju na Košutnjaku. Isti ovaj plato koji je bio aktuelan za snimanje serije "Bolji život", pojavljuje se u još nekoliko serija kao što su "Lisice", "Porodično blago" i "Ulica lipa", ali i mnoge druge.

Kuce poznatih serija Foto: Nikola Anđić

Tik uz zgradu u kojoj su stvorene razne legendarne replike, iz serije "Bolji život", kojih se svakodnevno sećamo, u blizini muzeja Jovana Cvijića, nalazi se kuća u kojoj je sniman i poznati film "Varljivo leto ’68" koji je snimljen 1984. godine.

Kuce poznatih serija Foto: Nikola Anđić

"I spremačica i čistačica i domaćica i klozetarka! Koju li će još funkciju da mi dodele?" Legendarna Riska Golubović i njena čuvena rečenica izgovorena u kući koja je dugo bila napuštena, a danas srušena i iz temelja sagrađena, dobila je potpuno moderan izgled i ni najmanje ne liči na onu iz serije.

Srećni ljudi i Topolska 18

Ulica Topolska 18 je sinonim za ovu seriju kao i pesma koju izvodi Malina Vojvodić koja tumači bogatašicu misteriozne prošlosti, a u stvarnom životu Snežana Savić.

Snežana Savić Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pozvali slavnu glumicu i pevačicu Snežanu Savić koja je istakla da se pesma i dan danas sluša, ali i da je veliki hit, te nam je otkrila i  jedan zanimljividetalj.

"Snimanje je bilo davno, pesma je slušana i bogatstvo je kada imate takav pečat iza sebe.  Anegdota je da sam bila specijalni gost na venčanju jednog mladog para, žena je htela da svog muža obraduje i da se ja pojavim i otpevam "Topolska 18", mladoženja se obradovao i to je bilo jedno lepo iskustvo", izjavila je Snežana Savić.

Ljubav navika panika

Vera, Mića, Maja i Janja su četvoročlana porodica čija je radnja smeštena u istoj, na već poznatoj adresi Topolska 18. Danas se nalazi kafeterija, koja nosi naziv po istoimenoj adresi. Glumica Seka Sablić nam je otkrila da je na snimanju bio visoko profesionalni rad.

"Nema anegdota, to je bio visoko profesionalni rad sa dobrim tekstovima i rediteljem", istakla je glumica Seka Sablić.

Kuce poznatih serija Foto: Nikola Anđić

Porodično blago

Džomba, Rajna i Eržebet na poziciji kod šanka, za stolom Đoša, Tika, Čerčil i Labud, sena iz serije "Porodično blago", pod nadzorom Đorđa Stamenkovića Mačka, po čijem nadimku je i sam restoran nosio naziv "Kafana kod Mačka". Lokacija je bila smeštena u Knez Mihajlovoj ulici, do skoro na tom mestu se nalazio poznati restoran "Kolarac", ali danas na toj adresi više nema restorana.

Kuce poznatih serija Foto: Nikola Anđić

Žikina dinastija

U Prizrenskoj ulici za kafanu "Zlatno burence", nema ko nije znao, a svoju popularnost dobila je po legendarnim likovima Žike i Milana, gde su se sastajali i snimale neke od najzanimljivijih delova "Žikine dinastije", međutim, u nadi da ćemo popiti piće u ovoj kafani, zatekla su nas zatvorena vrata na kojima je pisalo da je lokal u pripremi.

Kuce poznatih serija Foto: Nikola Anđić

Na jednoj lokaciji u Višnjičkoj banji koja je poznata raznim producentima, pronašli smo kuću u kojoj su snimane kako "Žikina dinastija", tako i "Srećni ljudi", ali i mnogi drugi. Zanimljivost je ta da je u jednoj od kuća živeo Šćepan Šćekić koja je predstavljala scenografiju u seriji "Srećni ljudi".

Kuce poznatih serija Foto: Nikola Anđić

Trošna kuća, poznatija kao "ranč prokletih", kultna lokacija iz "Srećnih ljudi", nažalost, nije se mnogo promenila od vremena kada je serija snimana, ali zato još jedna kuća koja je služila za potrebe snimanja u Miklošićevoj ulici drastično jeste.

Kuce poznatih serija Foto: Nikola Anđić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika

    25. mart 2024 | 07:29

    Lepo. Da nas neko podseti na dane kada nije bilo toliko hronika afera i tako dalje i tako dalje . Sve pohvale za tekst.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA