≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sećanje na Vlastu Velisavljevića: Koliko je bio veliki čovek, govori i njegova neostvarena želja

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Navodio je da mu je ljubav uvek bila bitna u životu

  • 1
Vlasta Velisavljević Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Legendarni glumac Vlastimir Vlasta Velisavljević preminuo je pre 3 godine, a koliko je bio veliki čovek govorio i njegova neostvarena želja.

"U Beogradu ima mnogo luksuznih hotela. Meni je želja da imam jedan takav hotel. Tu bih naselio sirotinju. To već liči malo na politiku, ali zamislite dole za najstarije koji se slabo kreću, pa onda idemo po spratovima... Za sirotinju, za stara lica, za one koji nemaju gde. Ja bih takav hotel. Hotel za ljude koji traže utehu", rekao je svojevremno Vlasta za "Blic".

Navodio je da mu je ljubav uvek bila bitna u životu.

"Uvek i samo ljubav. Nikada mržnja. To ne valja. Mržnja truje ljude. Ne samo sebe već i okolinu. To nije dobro. Ljubav je jedinstvena. Kada se dvoje vole, to je ljubav. Jedino ako nemate briga. Imate ljudi koji nemaju para, nemaju šta da jedu, pa im je važnije to šta će pojesti nego ljubav. A kada govorimo o muško-ženskim odnosima, to dođe na kraju kada se sve sredi", rekao je svojevremeno čuveni glumac

Vlastimir Vlasta Velisavljević (Beograd, 28. jul 1926 — Beograd, 24. mart 2021) bio je i srpski i jugoslovenski pozorišni, televizijski i filmski glumac. U višedecenijskoj karijeri igrao u 45 dugometražnih filmova, 61 televizijskom filmu i 57 serija.

Glumom je počeo da se bavi 1938. u Narodnom pozorištu na sceni Manježa,gde je tada bilo Roda pozorište koje je vodila Margita „Gita” Predić, kćerka komediografa Branislava Nušića.

Vlasta Velisavljević Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Vlasta je 1943. bio uhapšen i odveden je u nacistički logor Dortmund Herde, u kome je bio primoran da obavlja fizičke poslove. Iz logora je uspeo da pobegne, uz pomoć jednog od majstora u fabrici, koji mu je dao nemačku propusnicu, zahvaljujući kojoj je uspeo da stigne nazad u Beograd. Pre Drugog svetskog rata je prodavao Politiku i tako zarađivao prvi novac, navodi se na njegovoj stranici na Wikipediji.

Studirao je na klasi zajedno sa Oliverom Marković, Đuzom Stojiljkovićem, Predragom Lakovićem, Mihailom Viktorovićem.

U kojim ostvarenjima je glumi Vlasta Velisavljević, pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs/izvor: "Blic"/A.I./Wikipedia/Vlasta Velisavljević)

Video: Otišao je Vlasta Velisavljević: Čuveni glumac preminuo je u 94. godini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    24. mart 2024 | 13:48

    Divni Vlasta. Budi srecan i nasmejan tamo gde si ssda, kao sto si bio ovde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA