Vreme čitanja: oko 2 min.

"Njegova tragična sudbina duboko me je pogodila": Za Dragana Mićanovića je uloga Đinđića jedna od najtežih

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Publika jako dobro pamti lik i delo Zorana Đinđića. To je naš prvi demokratski izabran premijer koji je uticao i na moj život", rekao je glumac

  • 0
Serija "Sablja", Dragan Mićanović kao Zoran Đinđić Foto: RTS/This and That Productions

Dragana Mićanovića gledaćemo kao Zorana Đinđića u seriji "Sablja". Glumac je u emisiji "Beogradska hronika" na RTS-u izjavio da mu je ova uloga jedna od najtežih u karijeri.

"Ovo je televizijska serija o jako značajnoj ličnosti iz naše bliske istorije. Publika jako dobro pamti lik i delo Zorana Đinđića. To je naš prvi demokratski izabran premijer koji je uticao i na moj život. Njegova tragična sudbina duboko me je pogodila", rekao je Mićanović, prenosi RTS.

Dragan je naveo da je imao veliku podršku od strane reditelja.

"Jako smo merili svaku reč, svaki gest da ne pređu u nešto banalno i da nađemo pravu meru da osvetlimo taj dramski lik. Želeli smo da izbegnemo imitaciju, banalnost i prikažemo kao živo ljudsko biće koje je imalo velike probleme sa svih strana", rekao je Mićanović.

Kao što je poznato, serija "Sablja" će imati premijeru 8. aprila u Kanu u dvorani "Limijer".

"Treba da ih upoznamo sa tom našom bolnom temom o kojoj oni ne znaju mnogo", rekao je Mićanović.

Glumac je govorio i o predstavi "Sirano".

"Radujem se svakom novom igranju jer ću svaki put pronaći nešto novo što mi je možda promaklo", rekao je Mićanović.

Priznaje da se iznenadio kada mu je Gorčin Stojanović poslao tekst, jer mu je bila želja još iz mladalačkih dana i da se zaljubio u komad kada je pročitao adaptaciju.

"Ne možete da se ne zaljubite u te stihove. To je privilegija za glumca, kada ima tako raskošan dramski lik kod kog je sve važno. Tu maltene nema sitnica koje čine taj mozaik i sve je podjednako važno", rekao je Mićanović i navodi da sa adaptacija takvih komada mora biti oprezan da se ne bi skliznulo u banalnost.

"Najbolje i najefektnije je izgovoriti te stihove tako da vas razume i dete od 10 godina neki deka ili baka sa 90. Najteži zadatak kada radite jedan veliki klasični komad jeste približiti te divne stihove, misli i rečenice da su one danas razumljive gledaocima", rekao je glumac.

(Telegraf.rs/izvor: RTS)

Video: Dragan Mićanović otkrio kako se pripremao za ulogu Zorana Đinđića u seriji "Sablja"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA