Vreme čitanja: oko 2 min.

Horor veče uz najnovije ostvarenje "Prvo predskazanje"

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najnovije ostvarenje prestižnog američkog 20th Century Studios-a "PRVO PREDSKAZANJE" upravo stiže na redovan bioskopski repertoar kod nas

  • 0
Film Prvo predskazanje Foto: Promo/ Disney Studios

Povodom toga za sve ljubitelje neizvesnosti i nešto bioskopskog straha, u gradovima u Srbiji u sredu, 3. aprila organizovano je horor veče.

U bioskopima u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i drugim mestima zaživeće debitantski naslov rediteljke Arkaše Stivenson, horror ostvarenje kao uvodna priča u sve ono što se nekada dešavalo i što je bilo poznato u filmu "Predskazanje". Naime, čuveni hit iz 1976. koji je osvojio nagradu Oskar i koji je po prvi put na velikom platnu opisao lika Demijana kao potomka đavola dobio je u vidu najnovijeg naslova "Prvog predskazanja" svoju predpriču i time dao priliku gledaocima da saznaju pređašnje događaje.

Sve počinje kada je mlada Amerikanka poslata u Rim kako bi započela život u službi crkve. Nailazeći na neobičnu tamu pod čijim uticajem dovodi u sumnju i sopstvenu veru, stvari oko nje počinju da izmiču kontroli, a zavera koju razotkriva ima za cilj rađanje otelovljenja zla.

Ovim postaje jasnije šta se sve zbilo pre skoro pola veka u filmu u kom je glavnu ulogu imao tada popularni Gregori Pek, tumačeći američkiog diplomatu koga sveštenik savetuje da nakon smrti sopstvenog deteta supruzi prećuti i podmetne usvojenog dečaka koga naziva Demijan.

Ono što je interesantno, u novom američkom hororu u kome glavnu ulogu igra Bil Naj našla se i naša glumica mlađe generacije, Milena Božić koju je tokom leta pozvao kasting direktor sa predlogom da snimi scene:

-U svoj toj žurbi dve stvari koje sam čula bile su: horror film i Sonia Braga. Njena dva filma sam letos gledala i zaljubila se u nju. Sećam se da je svanulo, a ja sam tek tad poslala svoj snimak, sa jedinom motivacijom – da igram njen lik, u mladosti. Kada sam saznala da sam dobila ulogu pomislila sam kako se meni možda još letos sve predskazalo, a da toga nisam svesna.

Pored Milene Božić i Bila Naja u filmu igraju i Nel Tajger Fri, Sonja Braga i drugi.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA