Vreme čitanja: oko 2 min.

Reditelj Gordan Matić: Treća sezona "Kalkanskih krugova" je najbolja do sada

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Matić je rekao da je da treća sezona donosi nastavak priče gde je stala u drugoj, odnosno u šumadijskom mestu Dolu glavni i sporedni junaci treba da pronađu odgovore na pitanja koji ih muče i koji ih teraju dalje

  • 2
Serija "Kalkanski krugovi", treća sezona Foto: Firefly productions

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je reditelj Gordan Matić koji je govorio o svom radu na trećoj sezoni serije "Kalkanski krugovi".

Matić je rekao da je da treća sezona donosi nastavak priče gde je stala u drugoj, odnosno u šumadijskom mestu Dolu glavni i sporedni junaci treba da pronađu odgovore na pitanja koji ih muče i koji ih teraju dalje.

"Mi smo tu da ih otpratimo i da probamo da prenesemo gledaocima sve ono što njih tišti i sve ono što bi oni želeli da budu, a nisu", dodao je reditelj.

Matić je ocenio da serija privlači odličnim scenariom i glumačkom ekipom koja je uspela da stvori empatiju kod gledalaca, "koji možda imaju iste probleme, izazove, koji se svako jutro sreću sa stvarima koje ih gone napred".

Prema njegovim rečima, veći deo glumačke podele koreditelj Milan Karadžić je napravio još u prvoj sezoni, dok likovi koji su se pojavili u drugoj ili dolaze sada u trećoj sezoni donose određenu svežinu.

"Sarađivali smo sa Đorđem Milosavljevićem dok je radio scenario, naročito za treću sezonu, u tome ko bi mogao da tumači uloge. Tako da smo uspeli da pronađemo baš adekvatne nove likove koji se pojavljuju", naveo je reditelj.

Matić je dodao da su u sve tri sezone glumci većinom dobili namenske uloge, odnosno pisane su baš za njih.

"Zaista stojim iza ovih reči da je ovo po meni scenaristički najbolja sezona. Siguran sam da je i glumački i rediteljski najbolja sezona do sad. Mislim da smo podigli sa ovom trećom sezonom i sebi zadali za buduće projekte letvicu prilično visoko", ocenio je Matić.

Prema njegovim rečima, u nastavku "Kalkanskih krugova" ima neočekivanih obrta, odnosno u svakoj epizodi će se desiti dosta toga neočekivanog.

"Uspeli smo da zaokružimo da svaka epizoda ima dosta obrta i da junaci, koji imaju svoje motive na početku, promene svoje stavove na kraju same epizode", otkrio je Matić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA