≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Martin Skorseze producent serije koja se snima u Srbiji

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Proslavljeni reditelj priprema igranu seriju "Sveci"

  • 1
Martin Skorseze, Kanski filmski festival Foto: Tanjug/AP/Scott Garfitt/Invision

Proslavljeni režiser i oskarovac Martin Skorseze angažovan je kao producent nove doku-igrane serije "Sveci". Serija će obuhvatati osam jednočasovnih epizoda i istraživaće priče izuzetnih mušakaraca i žena koji su rizikovali sve da bi otelotvorili najplemenitiju i najkompleksniju suštinu ljudskog roda – veru.

Kreator serije je Mati Lešem, a razvijao je Martin Skorseze za Lionsgate Alternative Television. Scenario je napisao Kent Džons, a režiraće je Elizabet Čomko.

"Skoro ceo život živeo sam sa pričama o svecima, razmišljajući o njihovim rečima i delima, zamišljajući svetove u kojima su živeli, izbore sa kojima su se suočavali, primere koje su davali. Ovo su priče o osam vrlo različitih muškaraca i žena. Svako od njih živeo je u potpuno različitim istorijskim periodima, a svi su išli putem ljubavi koji se njima i nama otkriva u Isusovim rečima u jevanđeljima. Radujem se što je ovaj projekat u toku i što radim sa toliko pouzdanih i talentovanih saradnika", istakao je Martin Skorseze.

Firefly studio Foto: Firefly productions

Međunarodni autorski tim je već u Beogradu, gde će se snimati deo serijala, u saradnji sa Firefly produkcijom i njihovim studijima, ali i na drugim lokacijama u Srbiji.

"Imao sam veliku čast da radim sa legendarnim Krekom na filmu Berija Levinsona „The Survivor“ (Preživeli). Pozvao me je u Beograd, došao sam, zaljubio se u grad i obećao mu da ću se vratiti da ovde snimam. Veliko mi je zadovoljstvo što sam ponovo sa Krekom i čast mi je da radim sa Ivanom Miković i svim talentovanim ljudima u Firefly produkciji", izjavio je kreator i izvršni producent Mati Lešem.

Miljen Kreka Kljaković i Mati Lešem Foto: Firefly productions

Scenograf Miljen Kreka Kljaković, kome je bogata međunarodna karijera donela mnoge nagrade i priznanja, oživeće atomosferu četiri istorijske priče.

"To što je serija „Sveci“ naš prvi međunarodni projekat neverovatno je priznanje naših sposobnosti na svetskom tržištu i veoma sam počastvovana što sarađujem sa Lionsgate i Fox Nation na ovom projektu", istakla je Ivana Miković, operativna direktorka Firefly produkcije i servisni producent serijala "Sveci".

Ivana Miković Foto: Nebojša Babić

Serija “Sveci” će premijerno biti prikazana u novembru ove godine na Fox Nation platformi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlado

    3. april 2024 | 16:32

    Martin Skorcese,italijan porijeklom,veliki i mozda najveci zivu reziser.Jedan od onih iz SAD-a,koji svojim filmovima prikazuje istoriju onakvom kakva je,posteno i objektivno.Zato vjerujemo u uspjeh ovog novog projekta,koji ce biti sniman u Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA