≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vladimir Tagić za Telegraf iz Kana: "Gledaoci su nam prilazili nakon projekcije Sablje"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Reditelj serije "Sablja" oglasio se za Telegraf iz Kana

  • 0

Serija "Sablja" koja je od početka snimanja privukla veliku pažnju javnosti juče je, u velikom stilu, premijerno prikazana u čuvenoj dvorani "Lumijer" na još čuvenijem Kanskom festivalu.

"Sablja" je jedna od osam serija iz celog sveta koje su odabrane za ovogodišnju glavnu takmičarsku selekciju Kanskog festivala, koji se održava od 5. do 10. aprila.

Tim povodom kontaktirali smo reditelja Vladimira Tagića i pitali ga kako je publika regovala na prve dve epizode serije?

- Publika je reagovala vrlo emotivno. To nam je bilo najvažnije. Prilazili su nam posle projekcije da podele sa nama svoje utiske. Bilo je i naših ljudi koji žive u Francuskoj i koji su došli da bi pogledali našu seriju. Potresno im je bilo i vidim da je njima i dalje važna priča o Đinđiću - objasnio je.

Upitali smo ga kakav je osećaj biti na Kanskom festivalu?

- Ne postoji značajnije mesto na kom želiš da prikažeš svoj film ili seriju od Kana. Velika je čast biti ovde i osećam se počastvovano. Zahvalan sam. Ne mislim da je ovo nešto što se dešava svaki dan i što mi prirodno pripada. Svestan sam da je ovo prvi, a možda i poslednji put da nešto na čemu sam ja radio bude u glavnom takmičarskom programu Kana. I s tim sam u miru - završio je Tagić.

Ekipu serije "Sablja" i sutra očekuje važan dan, imajući u vidu da je za sutra zakazano proglašenje pobednika u okviru Cannesseries.

Inače, Cannesseries je Kanski festival za serije. On postoji već 7 godina i održava se se mesec dana pre filmskog festivala.

Podsetimo, Kanski filmski festival je jedan od najprestižnijih i najpopularnijih filmskih festivala u svetu. Održava sesvake godine u gradu Kanu na jugu Francuske još od 1946. Na festivalu se prikazuju novi filmovi svih žanrova, uključujući i dokumentarne filmove, iz celog sveta.

Vladimir Tagić je rođen 1986. godine u Beogradu. Završio osnovne i master studije FTV režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. U njegovom stvaralačkom opusu su između ostalog i serije "Deca zla", "Jutro će promeniti sve", "Izlaz u slučaju opasnosti".

(Telegraf.rs)

Video: Održana premijera prve dve epizode serije "Sablja"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA