≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Serija "Sablja" u Kanu osvojila nagradu za najbolju glumačku interpretaciju

M. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prve dve epizode serije "Sablja" prikazane su ranije ove nedelje u dvorani "Limijer", čime je ta serija postala prvi televizijski projekat iz Srbije premijerno prikazan na Kanskom festivalu

  • 1
Serija "Sablja", Dragan Mićanović kao Zoran Đinđić, Tihana Lazović kao Ružica Đinđić Foto: This and That Productions

Ekipa serije "Sablja" o ubistvu premijera Zorana Đinđića osvojila je večeras specijalnu nagradu za najbolju glumačku interpretaciju na Kanskom festivalu.

Glumci Milica Gojković i glumac Lazar Tasić su se, u ime ekipe, zahvalili žiriju, dodavši da su počastvovani dodeljenom nagradom.

"Moramo da zahvalimo našoj producentkinji Snežani (Van Hauvelingen) koja uvek podržava mlade glumce i svima pruža podršku. Zahvalni smo i Goranu (Stankoviću) i Vladimiru (Tagiću) koji nas nisu pritiskali što nam je omogućilo da pogrešimo i da ne budemo savršeni. Taj osećaj je za nas bio oslobađajući", poručila je Gojković.

Dragan Mićanović Kan Foto: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia

Tasić je rekao da nije mogao ni da zamisli da će dobiti nagradu, s obzirom na to da mu je ovo, kako je naveo, prva glavna uloga i prvi festival u životu.

Prve dve epizode serije "Sablja" prikazane su ranije ove nedelje u dvorani "Limijer", čime je ta serija postala prvi televizijski projekat iz Srbije premijerno prikazan na Kanskom festivalu.

Politički triler o atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića će, nakon predstavljanja na Kanskom i festivalima u zemlji, biti prikazan na RTS-u.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilić Bojan

    11. april 2024 | 05:06

    Docice vreme kada ce da sesnimi film ali sa istinitom pricom.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA