Vreme čitanja: oko 1 min.

Na poziv Nikite Mihalkova: Radoš Bajić u žiriju Međunarodnog filmskog festivala u Moskvi

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Poziv velikog Mihalkova za mene ima recipročnu vrednost, kao da me je iz zapadne filmske hemisfere pozvao lično Spilberg", rekao je Bajić

  • 0
Svečana premijera domaćeg filma Heroji Halijarda, Radoš Bajić Foto: Mileta Mirčetić

Glumac i reditelj Radoš Bajić biće deo žirija na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi na poziv Nikite Mihalkova.

"Posle velikog uspeha u SAD i prikazivanja "Heroja Halijarda" na Kapitol hilu – krećemo u osvajanje Moskve. "Heroji Halijarda" će imati svoju moskovsku svečanu premijeru u okviru pratećeg programa Međunarodnog filmskog Festivala koji se održava od 19. do 26. aprila u glavnom gradu Rusije. Takođe, na poziv čuvenog ruskog oskarovca Nikite Mihalkova ukazana mi je velika čast da budem član zvaničnog žirija Festivala. Poziv velikog Mihalkova za mene ima recipročnu vrednost, kao da me je iz zapadne filmske hemisfere pozvao lično Spilberg.

Posle prikazivanja "Halijarda" u Američkom kongresu, što ima istorijski značaj, jer je naš film prvi srpski film koji doživeo tu čast, u uzavreloj i usijanoj geopolitičkoj situaciji u svetu gde su sučeljavanja dve svetske sile na veoma opasnom nivou – misija "Halijarda" deluje kao glas razuma. I budi nadu da umetnost nema i ne treba da ima granice", rekao je Radoš Bajić za RTS.

Nikita Mihalkov Mikhalkov Foto: Shutterstock

Osim Radoša Bajića, u žiriju su još producent Fridrik tor Fridrikson sa Islanda, scenarista Igor Vološin iz Rusije, reditelj Husein Karabej iz Turske, glumica Elena Ljarova iz Rusije i rediteljka Gulnara Sarsenova iz Kazahstana.

Međunarodni filmski festival u Moskvi održava se od 19. do 26. aprila, a za priznanja će se boriti filmovi iz Nemačke, Irana, Austrije, Turske, Rumunije, Meksika, Rusije i Srbije.

(Telegraf.rs/izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA