Vreme čitanja: oko 3 min.

Džek Dimić za Telegraf.rs o Lauševiću, "Djeci Kozare", kako je uspeo da glumi Amerikanca u američkoj seriji

Vreme čitanja: oko 3 min.

Takođe je govorio o svojoj ulozi u filmu "Volja sinovljeva"

  • 0

Željko "Džek" Dimić već decenijama uspešno gradi i u Americi, a jedan je od retkih naših glumaca koji je imao priliku da glumi Amerikanca u američkoj seriji. U intervjuu za Telegraf.rs, govorio je u svojim ulogama, Žarku Lauševiću.

Sa Željkom smo pričali krajem februara, gde je prisustovao 10. rođendanu Kulturnog dnevnika RTS-a.

"Upravo sam sleteo u Beograd nakon snimanja filma "Volja sinovljeva" fantastičnog Nemanje Ćeranića, koji je to odradio, što bi u mom kraju rekli, momački. I jako sam srećan zbog toga što je taj film konačno završen", rekao je na početku razgovora Džek Dimić za Telegraf.rs.

Otkrio nam je nešto više o ulozi koju je igrao u filmu "Volja sinovljeva".

"Igram vođu bande, jednog čoveka koji je unakažen i spolja i iznutra, jedan ubica po profesiji, ako je to profesija. U filmu, naravno. Dosta težak i kompleksan lik koji radi ubistva po narudžbini. Ne bih smeo puno da otkrivam. Inače, skripta je fenomenalna. Ja sam mnogo zahvaljujem i piscu i reditlju što su mi ukazali to poverenje i ovim putem želim da se zahvalim i ljudima iz šminke, iz kostimografije koji su uradili takav jedan posao da bi im i Holivud mogao da pozavidi na onome što su izabrali ne samo za moj lik, već i za sve kolege", rekao je Dimić.

U filmu "Volja sinovljeva" je imao priliku da igra sa Žarkom Lauševićem.

"Sa Žarkom sam radio "Volju sinovljevu" i "Kalkanske krugove", a moj omiljeni posao sa divnim Žarkom, koji više nije među nama, je predstava "Emigranti" Slavoljuba Mrožeka. To je prva predstava u istoriji našeg pozorišta da je napravljena u Americi, na našem jeziku za našu publiku. I to je jedna divna uspomena koju ću ja pamtiti do kraja života. I teško mi je da govorim bilo šta o takom velikom čoveku, jednom velikom glumcu, a da ne budem emotivan, koji je ostavio na meni i kao čoveku i kao glumcu, od koga sam mnogo naučio i koji mi je pokazao koliko je vredno biti, pre svega, čovek, pa tek onda raditi svoj posao kojim se mi bavimo", rekao je Dimić.

Film Foto: Nemanja Miščević

Takođe, igra jednu od uloga u filmu "Djeca Kozare" Lordana Zafranovića.

"Ja sam u obavezi prema produkciji da ne govorim ništa dok film ne izađe i toga ću se držati. Poštujem taj ugovor koji sam potpisao. Jedino što mogu reći da je to jedno veliko iskustvo u mom životu koje nikad neću zaboraviti. Jako sam srećan što sam bio deo tog projekta", rekao je Dimić.

Govorio nam je i o svojim planovima i novim ulogama.

"Radim seriju FBI. Moje epizode idu krajem marta, početkom aprila. Imam dve epizode. Snimam u Budimpešti i u Njujorku. Ovde sam u Beogradu početkom maja meseca. Posle toga idem na Kanski festival", rekao je Dimić.

Budući da je imao priliku da glumi Amerikanca u američkoj seriji, pitali smo ga da li ima savet za mlađe generacije.

"To pitanje zahteva malo duži odgovor. Traje 14 godina, koliko je meni trebalo da dođem na nivo da igram karakter koji je rođen u Americi i to mi se prvi put desilo u seriji "Hawaii Five-O" 2012. godine. Nakon 14 godina ponavljanja jedne reči po hiljadu puta dnevno, to je cena koju sam ja platio. Čak moj maternji jezik je istrpeo. Još ga ne govorim na način koji sam ja govorio pre nego što sam otišao u Ameriku, jer je moja vilica morala da se prilagodi tom anglosaksonskom podneblju, grupaciji kojoj engleski jezik pripada. Ali šta mogu da poručim mladima to je da, u vezi bilo čega što im je namera da urade u životu, da ne dozvole da ih iko zaustavi, naročito sami sebe. Ovaj život je jedan i treba ga iskoristiti u najboljem mogućem svetlu", rekao je Dimić.

Ceo intervju poslušajte na snimku na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA