≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Serija koja ima odličnu ocenu na IMDB-u, ali je otkazana samo posle dve sezone

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Da li ste gledali "Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty"?

  • 0
Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty Foto: HBO

Serija koja je pre nekoliko godina privukla veliku pažnju bila je "Winning Time: The Rise of the Lakers Dinasty", koju možete pogledati na HBO-ovoj platformi Max. Iako je imala odličnu ocenu na sajtu IMDB, 8.3, otkazana je posle samo dve sezone.

"Winning Time: The Rise of the Lakers Dinasty" je američka sportska dramska televizijska serija koju su kreirali Maks Borenštajn i Džim Heht za HBO, zasnovana na knjizi "Showtime: Magic, Kareem, Riley, and the Los Angeles Lakers Dinasty of the 1980s by Jeff Pearlman".

Ovo ostvarenje je dramatizacija profesionalnog i ličnog života ljudi iz košarkaškog tima Los Anđeles Lejkers iz osamdesetih, poput vlasnika Džerija Basa, njegove ćerke Džini Bas, trenera Peta Rajlija, te NBA zvezda i legendi Irvina Medžika Džonsona, Karima Abdul-Džabara, Džerija Vesta, Lerija Birda i ostalih. Prva sezona (deset epizoda) se fokusira na NBA sezonu 1979–1980, a druga sezona (sedam epizoda) se dešava između 1980. i 1984. godine.

Ansambl predvode sjajni glumci poput Džona Si Rajlija (glumi Džerija Basa), Džejsona Klarka (igra Džerija Vesta), Džejsona Segela (igra trenera Pola Vestheda), Gabi Hofman (igra Kler Rotman), Kvinsija Ajzee (igra Irvina Medžika Džonsona), Solomona Hjuza (igra Karima Abdul-Džabara), Ejdrijena Brodija (igra trenera Peta Rajlija), Roba Morgana (igra Irvina Džonsona Starijeg, oca Irvina Medžika Džonsona)...

Seriju je režirao Adam Mekej. 17. septembra 2023. objavljeno je da je serija otkazana nakon 2 sezone.

Iako je HBO potvrdio da je "Winning Time: The Rise of the Lakers Dinasty" dramatizacija, nekoliko bivših NBA igrača i košarkaških istoričara je žestoko kritikovalo seriju zbog onoga što tvrde da ima netačnih činjenica u ovom ostvarenju.

Irvin Medžik Džonson je rekao da neće gledati "Winning Time: The Rise of the Lakers Dinasty", jer nikada nije tačno prikazala eru Shovtime-a. Karim Abdul-Džabar nazvao seriju "namerno nepoštenom".

Džeri Vest je 19. aprila 2022. zahtevao povlačenje od HBO-a u roku od dve nedelje zbog, kako navodi, "okrutnog" i "namerno lažnog" njegovog prikaza kao temperamentnog, rđavog rukovodioca sklonog izlivima besa i promenama raspoloženja.

Nedelju dana kasnije, HBO je odgovorio Vestu sledećom izjavom: "HBO ima dugu istoriju proizvodnje ubedljivog sadržaja izvučenog iz stvarnih činjenica i događaja koji su delimično izmišljeni u dramske svrhe. "Winning Time" nije dokumentarac i nije predstavljen kao takav. Međutim, serija i njeni prikazi su zasnovani na opsežnim činjeničnim istraživanjima i pouzdanim izvorima, a HBO odlučno stoji iza naših talentovanih kreatora i glumačke ekipe koji su na ekran doneli dramatizaciju ovog epskog poglavlja u istoriji košarke."

Džeri Vest je rekao da namerava da pokrene sudski postupak protiv HBO-a zbog klevete, čak i ako mora da "ovo odnese sve do Vrhovnog suda". Čak i nekadašnji NBA košarkaš Džon Seli stao u odbranu Vesta.

Serijom nije oduševljena bila ni aktuelna vlasnica Lejkersa Džini Bas, koja kaže da nije učestvovala u ovom projektu, te da je tražila da se serija povuče.

S druge strame. NBA zvezda Spenser Hejvud, čiji lik je prikazan u ovom ostvarenju, kaže da je "Winning Time: The Rise of the Lakers Dinasty" za njega bila blagoslov.

Ipak, serija je otkazana, a mnogi fanovima je žao što je do toga došlo. Kao i sam autor serije Maks Borenštajn.

"Nije kraj koji smo imali na umu. Ali ništa osim zahvalnosti i ljubavi", napisao je svojevremeno Borenštajn na platformi X.

Da li ste gledali "Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty"?

(Telegraf.rs/izvor: Wikipedia/Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA