Vreme čitanja: oko 2 min.

Telegraf.rs na setu novog filma "Izlet": Dragan Bjelogrlić snimio uznemirujuću scenu gde se njegov lik obesio

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Popularni Bjela u filmu "Izlet" igra oca glavnog junaka Tome, kojeg glumi Stefan Vukić

  • 7

Ekipa portala Telegraf.rs posetila je set novog filma Nenada Pavlovića "Izlet" u Dubrovačkoj ulici u Zemunu. Jednu potresnu i uznemirujuću scenu snimio je Dragan Bjelogrlić, gde se njegov lik obesio.

Popularni Bjela u filmu "Izlet" igra oca glavnog junaka Tome, kojeg glumi Stefan Vukić. Bjelogrlićev lik se obesio nakon, kako nam je rečeno, svađe sa sinom, što je i jedan deo radnje ovog ostvarenja.

Na pitanje kako se osećao kada je imao tu omču oko vrata, Bjela je rekao sledeće":

"Mnogo neprijatnije izgleda. Ovaj sigurnosni pojas je dosta dobro napravljen i nije tako strašno. Imao sam mnogo veću tremu pre nego što se desilo. Posle kada se desilo bilo je vrlo prijatno. Mogao sam i da zaspim", rekao je Bjelogrlić novinarima na filmskom setu.

Inače, "Izlet" je novi film reditelja Nenada Pavlovića rađen prema adaptaciji istoimenog romana iz 1957. godine, nastalog iz pera čuvenog slikara, filmskog reditelja i književnika Miće Popovića.

U pitanju je crno-bela filmska priča koja govori o traganju mladog umetnika za smislom, slobodom, umetničkim izrazom, ali i pronalaženjem svog mesta u svetu koji ga okružuje. Glavni junak Toma, koga tumači mladi glumac Stefan Vukić, odmeće se iz grada, plovi niz reku do najdalje tačke, gde se na pustom ostrvu osamljuje i stvara svoja dela od prirodnih materijala.

Ideja autora bila je da se kroz filmski izraz oda počast velikim epohama naše kulture – Zenitizmu u književnosti, Mediali u slikarstvu i Crnom talasu u kinematografiji, kao i autorima – Mići Popoviću i Živojinu Pavloviću. Poseban autorski, ali i lični pečat daju upravo njihovi sinovi: scenarista Jovan Popović i reditelj Nenad Pavlović.


Glumačku podelu filma čine Stefan Vukić, Jovo Maksić, Nenad Heraković, Radoslav Rale Milenković, Denis Murić, Radoje Čupić, Milena Pavlović, Milena Radulović, Milica Trifunović, Marija Opsenica, Elizabeta Đorevska, Antonio Scarpa, kao i glumački bardovi Dragan Bjelogrlić i Miki Manojlović.

Ovu jedinstvenu kinematografsku priču samostalno producira filmska kuća Digimedia, producenta Predraga Popovića. Nakon tri koprodukcije ("Flešbek" - 2010; "Nebeska tema: Priča o Vladi Divljanu" - 2019; "Ne igraj na Engleze" –2021), Digimedia prvi put samostalno snima jedan film.

Autorski tim čine i direktorka fotografije Bojana Andrić, dramaturg Nebojša Pajkić, producent Miloš Đukelić i izvršni producent Goran Bjelogrlić.

Snimanje filma “Izlet” se završava 12.maja, a premijera se očekuje početkom 2025. godine.

Nakon snimanja ove potresne scene, ekipa portala Telegraf.rs porazgovarala se sa glumačkom ekipom. Od Dragana Bjelogrlića, Stefana Vukića, Milene Pavlović, Branke Šelić, do reditelja Nenada Pavlovića, te scenariste Jovana Popovića.

Sve ove intervjue videće u narednim danima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA