Vreme čitanja: oko 1 min.

Film "Žetva" snima se u Pirotu: Priča o užasnim i stravičnim događajima u "Žutoj kući"

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Film "Žetva" zasnovan je na neverovatnoj istinitoj priči o Johanu Von Wagneru, bogatom nemačkom baronu koji, nakon što dobije srce donora na crnom tržištu, počinje da doživljava vizije i snove

  • 0
Film "Žetva" Foto: Promo/Film "Žetva"

Od četvrtka, 23. maja, do petka, 31. maja, u Pirotu će se snimati ključne scene filma "Žetva", koji je inače srpsko-američka koprodukcija, sa domaćom i međunarodnom filmskom ekipom, saopštila je produkcijska kuća.

Film "Žetva" zasnovan je na neverovatnoj istinitoj priči o Johanu Von Wagneru, bogatom nemačkom baronu koji, nakon što dobije srce donora na crnom tržištu, počinje da doživljava vizije i snove. U pokušaju da pronađe porodicu donora, kreće na putovanje i otkriva zloglasnu "Žutu kuću" na severu Kosova. Radnja filma smeštena je u period 1999-2000. godine na Kosovu i Metohiji, nakon potpisivanja Kumanovskog sporazuma.

Pripreme počinju 22. maja, a kompleksne i delikatne scene će se snimati na nekoliko lokacija. To uključuje oslobađanje parking prostora, zatvaranje ulica, i scenografske prilagodbe koje podrazumevaju postavljanje zastava drugih država, tabli i grafita, te scene sa efektima eksplozija. Nakon završetka snimanja, sve će biti vraćeno u prvobitno stanje što je pre moguće. Neke od najvažnijih scena filma će biti snimljene upravo u Pirotu, što je razlog zašto je podrška građana veoma bitna. Film je namenjen svetskom tržištu i festivalima, čime će priča obići ceo svet. Zahvalnost građanima Pirota biće uključena u odjavnu špicu i materijale za promociju filma.

Lokacije snimanja

23. maja od 07:00 do 19:00 časova na više lokacija:

- Kompleks zgrada i plato između zgrada: Omladinskih brigada 69, 71 i 73, i Narodnih heroja 112 i 114, uz povremenu obustavu saobraćaja.

- Dom kulture

- Tržni centar

24., 25. i 26. maja od 07:00 do 19:00 časova:

- Nišor i Dobri Do

28. maja od 07:00 do 19:00 časova na više lokacija:

- Ulica Srpskih vladara od kružnog toka do Nišavske doline, uz povremenu obustavu saobraćaja.

- Stadion FK Radnički "Dragan Nikolić"

30. maja od 07:00 do 19:00 časova:

- Na Keju kod Ljubavnog mosta

- U Biblioteci

- U Domu kulture

(A.Ć.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA