Vreme čitanja: oko 1 min.

Džek Dimić održaće petodnevni masterklas na Linden Film Festu: Otkrio koje projekte sprema

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako je za Telegraf.rs kazao poznati glumac, reč je o značajnoj manifestaciji iz oblasti kulture koja se održava u Nacionalnom muzeju Crne Gore - Vladinom domu

  • 0
FILM JASENOVAC DIMIC Foto: Tanjug/Aleksandar Ćirić

Džek Dimić, najpoznatiji srpski i balkanski glumac u Holivudu, biće specijalni gost i održaće petodnevni masterklas na Linden Film Festu, koji se od 31. maja do 6. juna održava na Cetinju, Crnoj Gori.

Kako je za Telegraf.rs kazao poznati glumac, reč je o značajnoj manifestaciji iz oblasti kulture koja se održava u Nacionalnom muzeju Crne Gore - Vladinom domu.

Dimić iza sebe ima preko 100 uloga na filmu, televiziji, pozorištu, a osim brojnih nagrada na prestižnim događajima, nominovan je i za Oskara 2008. godine, za glavnu ulogu u kratkometražnom filmu U ime sina. nače, festival čiji će Dimić biti specijalni gost, posvećen je igranom i dokumentarnom filmu, predviđeno je preko 30 projekcija.

Dimić je u poslednje vreme veoma tražen i u Srbiji, gotovo da nema velikog filmskog ili serijskog projekta u kome se on ne pojavljuje, a ono što ga uskoro očekuje, jeste vodeća rola u televizijskoj seriji "Pohota", uloga Majkla Malouna.

Džek Dimić radi film u septembru u Detroitu koji se zove 'Scorned' i igraa glavnog negativca: 'Gerard' americki filantropist iz New Orleans-a. Na Jesen cemo ga gledati u seriji RTS-a 'Nobelovac' o zivotu Ive Andrica u kojoj tumaci ulogu 'Nenada Jovanovica' velikog prijatelja Ive Andrica. Takodje, na Jesen, cemo ga gledati u seriji 'Konstantinovo Raskrsce' u kojoj igra ulogu 'Cecil' ministra spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva.

Od septembra na B92 ide serija 'Pohota' u kojoj tumaci glavnu ulogu americkog profesora iz New York-a ('Michael Malone') koji je gostujuci predavac na filoloskom fakultetu u Beogradu. To je njegova prva glavna uloga u regionu.

(A.Ć.)

Video: Džek Dimić za Telegraf.rs o Žarku Lauševiću, filmovima "Djeca Kozare" i "Volja sinovljeva"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA