Ovo su evropske zemlje koje se pominju u "Hariju Poteru": Ima i država sa Balkana

 
V. Đ.
V. Đ.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Dosta država je na spisku

Franšiza "Hari Poter" osvojila je svet, a ono što je zanimljivo jeste da se pominju i mnoge zemlje. Instagram profil the.world.in.maps, koji se poziva na redditov kanal JakeSukcsAtGeography, je u svojoj objavi pokazao koje evropske države (ofarbane u ljubičasto) su spomenute u delu koju je stvorila Džej Kej Rouling.

U "Hariju Poteru", zanimljivo, pominju se i neke zemlje sa Balkana. Na spisku su tako Rumunija, Bugarska, Albanija, Grčka i Turska.

"Evropske zemlje koje se pominju u Hariju Poteru. Velika Britanija je primarno okruženje, a Hogvorts se nalazi u Škotskoj. Francuska je istaknuta sa Akademijom Beauxbatons i Turnirom tri čarobnjaka, posebno u „Vatrenom peharu“. Bugarska je poznata po Viktoru Krumu, čuvenom kvidič igraču sa Durmstrang instituta. Irska se pojavljuje na Svetskom prvenstvu u kvidiču. Albanija je mesto gde se Voldemor krije tokom svog izgnanstva. Ove reference obogaćuju međunarodnu dimenziju magičnog sveta. Napomena: Španija takođe treba da bude u ljubičastoj boji", navodi se u opisu.

Evo i objave:

(Telegraf.rs)

Video: (ANKETA) Evo šta su izabrali građani Beograda: Hari Poter ili Gospodar prstenova?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA