≫ 

Jovana Gligorijević preporučuje tri knjige čitaocima portala Telegraf

Među knjigama koje je Jovana navela, svako će pronaći nešto po svom ukusu

  • 0

Dok željno iščekujemo dolazak leta i odlazak na neki lep odmor, ljubitelji knjiga su u velikoj dilemi koja dela da ponese na putovanje. Svaka knjiga u sebi nosi posebnu poruku, koja kod ljudi budi različite emocije. U širokom spektru romana domaćih i stranih pisaca uživaju i naše poznate ličnosti.

Danas za naše čitaoce knjige preporučuje novinarka nedeljnika "Vreme" Jovana Gligorijević.

"Svaki dan čudo" - Bohumil Hrabal

- Ovo je zbirka priča iz nekoliko Hrabalovih knjiga. Mislim da se još uvek može naći po antikvarnicama, a sasvim sigurno u bibliotekama. Nekoliko rečenica je premalo da se dočara zašto je Hrabal veliki pisac, ali sažeto, meni je veliki jer zna koliko je tanana granica između komedije i tragedije - kaže naša sagovornica.

"Muka sa rečima" - Milovan Danojlić

- Dragocen priručnik za svakoga ko želi da se bavi bilo kojom vrstom pisanja. Zbirka duhovitih i samo naizgled laganih eseja koja nas uči da nam je jezik sredstvo za rad, pa ga ne smemo mučiti i kinjiti - ističe Jovana.

"I remember nothing" - Nora Efron

- Kod nas nije prevedena, ali uz malo veštine, nije teško nabaviti je. Testamentarna zbirka eseja velike novinarke, spisateljice i scenaristkinje u kojoj je raspon tema ogroman - od manikira i vrata koji se opušta posle 40. do ozbiljnih refleksija o novinarstvu, filmu i pisanju kao takvom. Za one koji ne znaju, Nora Efron je žena koja nam je u amanet ostavila klasike poput "Kad je Hari sreo Seli", "Besani u Sijetlu" i "Džuli i Džulija" - navodi novinarka.

Čitajte nas i dalje, jer vam donosimo još preporuka poznatih ličnosti, kako biste što lakše izabrali štivo za čitanje.

(Telegraf.rs/A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA