Ne možete da se zasitite "Zovem se Crvena"? Onda pravac Sarajevo, jer Orhan Pamuk uskoro stiže

Turski književnik, obožavan na ovim prostorima, posetio je Beograd 2016. godine, a sada stiže u Bosnu

  • 0

Turski književnik i nobelovac Orhan Pamuk biće 25. juna gost jedne izdavačke kuće u Sarajevu, a dan kasnije prisustvovaće i premijeri predstave “Snijeg” u Narodnom pozorištu, nastale prema njegovom istoimenom romanu.

Pamuk će 25. juna učestvovati u javnom razgovoru o svom ukupnom književnom radu.

Pamuk je rođen u Istanbulu 1952. godine, a 2006. dobio je Nobelovu nagradu za književnost. Jedan je od najistaknutijih evropskih pisaca, a dela su mu prevedena na više od 60 jezika. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Orhan Pamuk Orhan Pamuk Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Uz nekoliko knjiga eseja i knjigu memoara, sećanja i eseja o Istanbulu, napisao je deset romana, od kojih je prvi “Dževdet i sinovi”. Proslavili su ga “Istanbul na fotografijama”, “Dževdet i sinovi”, “Žena crvene kose”, “Čudne misli u mojoj glavi”, “Sneg”, “Kofer moga oca”, “Crna knjiga” i “Istanbul: grad, sećanja”, a naročito popularna na ovim prostorima bila je knjiga  “Zovem se Crvena”.

Ono što je neverovatno privlačno kod ovog pisca je što dok prelaze sa knjige na knjigu, ćitaoci imaju osećaj kao da čitaju nekog drugog autora. Toliko su različiti njegovi stilovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA