≫ 

Ma koliko puta da ste pročitali Harija Potera, ovi detalji su vam sigurno promakli

Donosimo vam neke od njih

  • 0

Više od 20 godina kasnije, ikonični serijal knjiga Dž.K. Roulingove, "Hari Poter" i dalje ima mnogo iznenađenja za fanove. Čak i onim najvernijim je međutim sigurno promaklo dosta detalja, ma koliko puta da su pročitali svaki od delova knjiga o čuvenom čarobnjaku.

Donosimo vam neke od tih detalja.

FRED I DŽORDŽ VESLI SU ROĐENI 1. APRILA 

"Ne mogu to da urade!", reče Džordž Vesli, koji se nije pridružio gomili koja se kretala prema vratima, ali je stajao i gledao Dambldora. „

"Mi punimo sedamnaest u aprilu, zašto ne možemo da pokušamo?", Odlomak iz knjige Hari Poter i vatreni pehar.

Ove omiljene šaljivdžije rođene su 1. aprila 1978.

Najduhovitiji likovi iz romana.

Ron Weasley, Harry Potter, Ron Vesli, Hari Poter Foto: Profimedia

KRV JEDNOROGA PREDSKAZUJE HORKRUKSE

"Krv jednoroga će vas održati u životu, čak iako ste na centimetar od smrti, ali po užasnoj ceni. Ubili ste nešto čisto i bespomoćno da biste spasili sebe, i imaćete samo pola života, prokleti život, od trenutka kada krv dotakne vaše usne.", stoji u odlomku iz knjige Hari Poter i kamen mudrosti.

Kentaur Firenz objašnjava posledice ubijanja jednoroga Hariju - a deluje kao i stvaranje horkruksa, zar ne? Razmislite o tome…

HERMIONIN PATRONUS JE OTKRIO NJENU BUDUĆNOST 

"Hermionin patronus, sjajna srebrna vidra, vrti se oko nje. Oni su nekako fini, zar ne, reče ona, nežno ga gledajući." Odlomak iz knjige Hari Poter i Red Feniksa.

Vidre su omiljena životinja Roulingove, a ona je ranije rekla da je pomalo bila nalik Hermioni kad je odrastala. Vidre su takođe deo porodice lasica (Weasley), a Hermiona na kraju postaje član porodice Vesli.

Hermiona postaje član porodice Vesli udajom za Rona Veslija

Hari Poter Foto: Promo

ROULINGOVA JE NAGOVESTILA SNEJPOVE VEŠTINE LEGILIMENCIJE 

"Da li bi Snejp mogao da zna da su saznali za kamen mudrosti? Hari nije video kako bi to moglo da bude – ipak je ponekad imao užasan osećaj da je Snejp mogao da čita misli.", odlomak iz knjige Hari Poter i kamen mudrosti.

U Redu Feniksa saznajemo da je Snejp savladao legilimenciju, što znači da on može da uđe u umove drugih.

Lik kojeg su svi zavoleli na kraju.

FRED I DŽORDŽ SU SLUČAJNO NAPALI VOLDEMORA

"Jednog jutra sredinom decembra, Hogvorts se našao se prekriven sa nekoliko metara snega. Jezero je skroz zamrzlo, a Vesli blizanci su bili kažnjeni zato što su opčinili nekoliko grudvi snega da gađanju turban profesora Kvirela." Odlomak iz knjige Hari Poter i kamen mudrosti.

U ovom trenutku u priči, Voldemort deli Kvirelovo telo i njegovo lice je skriveno ispod njegovog turbana. To znači da je tehnički Kvirel bio privremeni horkruks, a takođe i Vesli blizanci su udarali Voldemora u lice grudvama snega.

(Telegraf.rs/citymagazine.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA