• 0

"Matićevi dani" počinju u Ćupriji u čast velikog književnika: Okrugli sto i dodela "Matićevog šala"

U muzičkom delu programa učestvuju polaznici Škole za muzičke talente u Ćupriji

  • 0

Tradicionalna književna manifestacija 38. "Matićevi dani", posvećena velikanu srpske književnosti, nadrealisti, esejisti, akademiku i diplomati Dušanu Matiću (1898-1980), počeće danas u njegovom rodnom gradu Ćupriji.

Manifestacija, koja će trajati do 13. septembra, održava se u organizaciji Narodne biblioteke "Dušan Matić" u Ćupriji, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Skupštine opštine Ćuprija.

Centralni deo manifestacije je 13. septembra, na dan rođenja Matića, kada će se u Narodnoj biblioteci, koja se nalazi u rodnoj kući pesnika, održati okrugli sto - naučni skup o njegovom životu i stvaralaštvu, pod nazivom "Dušan Matić danas".

U radu okruglog stola učestvovaće Gojko Božović, Predrag Jašović, Gojko Tešić, Danica Pejović, Nemanja Veljović Subrosa, Zoran Bognar...

U Narodnoj biblioteci biće uručena i tradicionalna književna nagrada "Matićev šal" za najbolju prvu zbirku pesama, objavljenu između dve manifestacije, pesniku Srbije do 27.godina starosti.

U muzičkom delu programa učestvuju polaznici Škole za muzičke talente u Ćupriji.

Manifestacija će biti otvorena danas u Galeriji Ustanove kuklture "Sinđelić" u 12 sati, a otvoriće je upravnik Narodne biblioteke Srbije Laslo Blašković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima