• 0

Promocija drugog dela trilogije "Solunska 28" i mini-koncert Dr Neleta Karajlića u SKC-u

Nastavak monumentalne sage o jednoj kući, jednom gradu i dva sveta...

  • 0

Promocija druge knjige trilogije "Solunska 28" Dr Neleta Karajlića biće održana večeras, 1. oktobra, u 18h u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra u Beogradu.

Osim autora, o knjizi će govoriti dr Tanja Popović, profesor na katedri za opštu književnost Filološkog fakulteta u Beogradu, Vule Žurić, pisac i književni kritičar, i Dejan Papić, direktor izdavačke kuće "Laguna".

Nakon razgovora o knjizi uslediće mini-koncert Dr Neleta Karajlića.

„Solunska 28 - O prijateljstvu i izdaji" posvećena je ljudima i događajima koji su prolazili kroz dorćolsku kuću na samoj obali Dunava. Pripovedajući o svemu onome što je snašlo stanare Solunske 28 u toku nemačke okupacije Beograda u Drugom svetskom ratu, Dr Karajlić nudi podjednaki čitalački užitak i onima koji su čitali prvi deo trilogije, ali i onima koji se tek sada pridružuju armiji njegovih vernih čitalaca.

Nastavak monumentalne sage o jednoj kući, jednom gradu i dva sveta još jednom potvrđuje da je naša književnost u Neletu Karajliću dobila jedan nov, drugačiji i hrabar glas, kojim ovaj svestrani umetnik ume i ima mnogo toga važnog da nam kaže.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima