• 7

Student je opsovao Stivena Kinga na Fejsbuku: Odgovor od pisca je skupio milione lajkova

Kad ga je jedan momak opsovao, urbana legenda je da mu je pisac uzvratio istom merom...

  • 7

Do američkog pisca horora i fantastike, Stivena Kinga, lako je doći. Pristupačan je za saradnju, pa studentima nekad odgovori i preko Fejsbuka.

Zapravo, ovde se radi o projektu "The Dollar Baby", dogovoru između Stivena Kinga i studenata, mladih filmskih i pozorišnih reditelja i producenata, kojim King daje dozvolu da adaptiraju jednu od njegovih kratkih priča za jedan dolar.

Pre nego što je ovaj projekat nastao, mladi i nepoznati režiser, Frenk Darabont, javio se Kingu i predložio mu da od njegove kratke priče "Rita Hejvort i iskupljenje u Šošenku" napravi film. Kad ga je pitao koliko novca mu je za to dužan, King je tražio 1.000 dolara, ujedno sumnjajući u konačni ishod. Napomenuo je da će mu novac i vratiti ako film propadne.

Urbana je legenda da je pisac kad mu je jedan student napisao: "J*bi se, Stivene Kingu", uzvratio istom merom. Pošto Stiven King zaista komunicira sa obožavaocima, svi su odmah poverovali da je ovo zaista on i napisao, mada su se kasnije društvenim mrežama proširila i govorkanja da pisac uopšte nije taj koji uređuje svoju stranicu.

Stiven King

Foto: Facebook/Radioaktivni Komarac

King je bio iznenađen kad je film "Bekstvo iz Šošenka", koji je premijerno prikazan 1994. godine, bio nominovan za sedam Oskara! Danas važi i za jedan od najboljih filmova svih vremena, a na IMDB listi najboljih filmova godinama drži 1. mesto. 

Stiven King

Stiven KIng / Foto: Profimedia/Profimedia, Zuma Press

Budući da je zbog ovoga zaradio mnogo novca, pisac nije morao da unovči Frenkov ček od 1.000 dolara, već ga je uramio i okačio na zid.

Frenkov sledeći film je bio "Zelena milja", takođe napravljen prema istoimenoj knjizi Stivena Kinga. I ovo ostvarenje, sa Tomom Henksom u glavnoj ulozi, bilo je veoma uspešno, dobivši čak četiri nominacije za Oskara.

Kingov projekat "The Dollar Baby" je od tada veoma popularan, mada je mnogo filmova adaptiranih od njegovih kratkih priča loše prošlo kod publike i kritičara.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Odin

    Kad se ovaj pogleda u ogledalo, odmah dobije inspiraciju za novi horor roman.

  • Uno due tre

    Nevaspitan

  • lol

    19 milijardi lajkova?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima