• 0

"Dva lica globalizacije - istina i obmane" dr Orhana Dragaša najprodavanija kod "Albion Books-a"

Najprodavanija knjiga u izdanju "Albion Books-a" bila je „Dva lica globalizacije – istina i obmane“

  • 0

Na upravo završenom 64. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, najprodavanija knjiga u izdanju "Albion Books-a" bila je „Dva lica globalizacije – istina i obmane“ dr Orhana Dragaša.

Prijatelji "Albion Books-a" poklonili su najveću pažnju novoj knjizi, koja je izdata u junu ove godine, a već na Sajmu knjiga pojavila se u drugom, dopunjenom izdanju, obogaćenom predgovorom iz pera jednog od najuticajnijih ekonomista i antropologa današnjice Tamasa Davida-Bareta, profesora na Univerzitetu Oksford.

Knjiga „Dva lica globalizacije – istina i obmane“ sveže je i detaljno istraživanje o stanju zdravlja globalizacije danas, deceniju nakon svetske finansijske krize i odgovara na ključna pitanja modernih međunarodnih političkih i ekonomskih odnosa.

Sajam knjiga 2018

Foto: Tanjug/ Rade Prelić

O novoj knjizi dr Orhana Dragaša, jedan od najuticajnijih svetskih ekonomskih autora i glavni ekonomski komentator "The Financial Times-a" (FT) Martin Volf rekao je da je „dobro istražena i razborita knjiga“, a sir Ivor Roberts, dugogodišnji britanski diplomata i nekadašnji dekan "Trinity Collega" na Univerzitetu Oksford kaže da je njen „vredan zaključak da će globalizacija preživeti kao nezaustavljiva sila“.

Pored Martina Volfa i Ajvora Robertsa, među recenzentima su neka od najvećih svetskih imena iz teorije i prakse ekonomije i međunarodnih odnosa – prof. Stiv Hanke, Daniel Lakal, Emre Alkin, Džonatan Grant (King’s College), Neil Duli (Univerzitet Sussex) i drugi.

Video: Deo iz svete knjige napisao na semenu od smokve, a tek da vidite kakav je materijal koristio

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima