• 0

Uskoro nas očekuje istoimeni film, a objavljen je i vanvremenski klasik "Male žene" u izdanju Lagune

Ovo je jedna od najvoljenijih i najčitanijih knjiga svih vremena...

  • 0

Dupli roman, koji uključuje klasike "Male žene" i njegov nastavak "Dobre supruge", dela književnice Lujze Mej Alkot, objavljen je u izdanju Lagune.

Roman je polu-autobiografski i prati život sestara Marč koje, u toku Američkog građanskog rata, žive u maloj zajednici zasnovanoj na gradu Konkord u Masačusestsu.

Otac je u ratu, a sestre Meg, Džo, Bet i Ejmi, sa majkom Marmi, provode prvi Božić bez njega. Meg, najstarija, lepa je i želi da bude dama. Džo je sa svojih petnaest godina neugledna i nekonvencionalna i gaji ambiciju da postane književnica. Bet je nežna trinaestogodišnjakinja sklona muzici, a Ejmi plavokosa dvanaestogodišnja lepotica koja želi da postane slikarka.

Male žene - Dobre supruge

Foto: Promo/Laguna

Radnja opisuje sestre Marč od detinjstva do ženstvenosti, kroz njihove kućne avanture, novčane probleme, ljubav i prijateljstvo sa komšijom Lorijem i njegovim dedom.

Drugi deo, "Dobre supruge", nastavlja pripovest o sestrama u neprestanoj potrazi za srećom.

Lujza Mej Alkot je napisala i treći i četvrti deo, pod nazivom "Mali muškarci" i "Džoini dečaci".

Louisa May Alcott

Lujza Mej Alkot / Foto: Wikipedia

Istoimeni film Grete Gervig premijeru će doživeti 25. decembra ove godine, a u njemu igraju Sirša Ronan, Ema Votson, Florens Pju, Elajza Skanlen, Timoti Šalame, Lora Dern i Meril Strip.

Treba napomenuti da je knjiga dosad doživela nekoliko filmskih i televizijskih adaptacija, od kojih su najpoznatije verzije iz 1949. i 1994. godine.

Pogledajte trejler za predstojeći film:

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima