• 8

Akademija nauka i umetnosti BiH i u decembru ogorčena zbog Handkea

"Uprkos ličnom uvidu u stvarno stanje i međunarodno konstatovanim činjenicama, gospodin Handke je ipak bezrezervno za rat i ratne zločine optuživao žrtve, a ne agresorske snage..."

  • 8

Povodom nedavne dodele Nobelove nagrade za književnost piscu Peteru Handkeu, Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine uputila je Švedskoj akademiji i Nobelovom komitetu za dodelu nagrade pismo sledećeg sadržaja, koje prenosimo u celosti:

- Akademija nauka i umetnosti Bosne i Hercegovine upućuje izraze najdubljeg moralnog ogorčenja i nezadovoljstva odlukom Švedske akademije da prestižnu Nobelovu nagradu za književnost dodeli gospodinu Peteru Handkeu. Gospodin Handke je u toku najsurovije agresije na međunarodno priznatu, nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu i njen narod posećivao našu domovinu.

Uprkos ličnom uvidu u stvarno stanje i međunarodno konstatovanim činjenicama, gospodin Handke je ipak bezrezervno za rat i ratne zločine optuživao žrtve, a ne agresorske snage. Zbog toga Akademija nauka i umetnosti Bosne i Hercegovine smatra da je izbor laureata za Nobelovu nagradu za književnost u 2019. godini senka na ugledu inače veoma cenjene Švedske akademije - navodi se u zvaničnom pismu BiH.

Video: Branio je Srbe pred celim svetom, a sad je osvojio Nobelovu nagradu

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Mihailović

    Stvorili su svoju lažnu stvarnost,da je izvršena agresija Srba na bih...a stvarnost je da se desio građanski rat,naoružavanjem i preglasavanjem jednog naroda uz podršku amerike...

  • E moja Boranijo

    Da li ste se bunili i onda kada je onaj ratni zlocinac dobio nagradu za mir vas dragi Bil Klinton bruke jedne

  • Драган

    Знају Муслимани Босне и Херцеговине како су се понашали њихови претци после промене вере , немачке окупације ина исти начин у току деведесетих прошлог века .Њиховом галамом хтели би да сакрију своје злочине .Продали су веру за вечеру па их то боли ,али то неможе да се избрише .Тешко је то бреме !

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima