• 0

1.400 pisaca ne plaća članarinu Udruženju književnika: UKS u dugu od milion i po dinara

Na redovnoj Skupštini Udruženja književnika Srbije uručena su tradicionalna priznanja koja dodeljuje Upravni odbor ove asocijacije pisaca

  • 0

Na redovnoj Skupštini Udruženja književnika Srbije, koja je održana u svečanoj sali Doma Vojske, uručena su tradicionalna priznanja koja dodeljuje UO ove asocijacije pisaca.

Povelje za životno delo dobili su: Bajo Luković, Krstivoje Ilić, Radovan Gajić, Lune Levajac, Srba Ignjatović, Dušan Stojković, Goran Đorđević, Kajoko Jamasaki, Jovan Dunđin i Manojle Gavrilović. Dobitnici Plakete sa likom Sime Matavulja su: Momir Lazić, Miroslav Cera Mihajlović, Mihailo Vukas, Marina Kostić i Bešir Ljušković. U ime nagrađenih zahvalio je Bajo Luković i potom čestitao Peteru Handkeu Nobelovu nagradu.

Na zasedanju Skupštine je saopšteno da je uglednu nagradu za poeziju dobio Zoran M. Mandić, za pesničku knjigu "Odbrana izbora", u izdanju KZ "Bora Stanković" iz Vranja. Ovu odluku doneo je žiri u sastavu: Dušan Stojković, predsednik, Gordana Vlahović i Radomir Stojanović.

Podnoseći izveštaj o finansijskom poslovanju, Miloš Janković, zamenik predsednika UKS, istakao je da je ova godina završena pozitivno, sa 200.000 dinara u plusu, ali da Udruženje i dalje opterećuje nasleđeni dug od milion i po dinara. Situacija bi, međutim, bila drugačija da pisci redovno plaćaju članarinu: od njih 1.800, tu obavezu ispunjava nešto više od 400.

Udruženje književnika organizovaće tribinu "Pravda za Handkea" sutra u 13 časova. Učestvovaće Milovan Vitezović, Jovan Delić, Zoran Avramović, Mirko Mrkić Ostroški, a u programu je i video-projekcija: razgovor sa Handkeom. Stihove će kazivati Vico Dardić.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima