• 5

"Kada se zaljubiš, to je kao da te obuzelo neko privremeno ludilo. I tada moraš da doneseš odluku"

"Ljubav je ono što ostane kada izgorite jedno za drugim."

  • 5

Roman "Mandolina kapetana Korelija" Luja de Bernijera doneo nam je dirljivu ljubavnu i antiratnu priču vezanu za mediteransku kulturu, raspevanu i temperamentnu Grčku. Podeljenost mlade Grkinje između dužnosti prema otadžbini i porodici i ljubavi prema okupatorskom vojniku, rađa u njoj velike moralne dileme i iskušenja, a u maloj seoskoj sredini, u kojoj živi, ta ljubav budi osudu i odbacivanje.

Kada se ispostavi da je taj italijanski vojnik zapravo pobornik mira i humanosti koji se priključuje pokretu otpora, stvari počinju da se menjaju. Ali možda isuviše kasno...

- Ovo delo obuhvata surovost, humor, ljubav i prijateljstvo, nadu i uzas... Knjiga je istovremeno zabavna i duboko potresna - piše kritičar Endru Post ("Literary review").

Bilo je teško izabrati najlepši citat u knjizi, ali nekako se sam izdvojio ovaj koji govori o ljubavi:

"Kada se zaljubiš, to je kao da te je obuzelo neko privremeno ludilo. Poremeti te kao zemljotres, a onda se tlo umiri. A kada se to desi, moraš da doneseš odluku. Moraš da prelomiš da li hoćeš da svoje puteve ukrstiš sa njegovim i ubediš sebe da više nikada ne smete da se rastanete.

Jer ljubav je upravo to. Ona nije eskperiment, niti želja da se družite svake sekunde, niti vaša nesanica jer ležite u krevetu zamišljajući kako vam on ljubi svaki deo tela. Ne, nemojte da crvenite. Ovo što vam govorim je istina. Ljubav je ono što ostane kada izgorite jedno za drugim. Znam da ne zvuči preterano zanimljivo, ali jeste."

Knjiga je pretočena u film koji je doživeo veliki uspeh. Glavnu žensku ulogu tumači Penelope Kruz, a glavnu mušku Nikolas Kejdž.

Pogledajte trejler za film:

Video: Podugačka lista: Sa ovim ženama je Bred Pit bio posle Anđeline Džoli

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Tiši

    Mnogo glup film.

  • Lepota

    U tom carobnom trenutku dvoje treba da se spoje. Ako se propusti taj trenutak, sve je propalo

  • Goa

    Il' se obesis, il' nastavis dalje

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima