≫ 

U susret Svetskom danu knjige: Foto konkurs "Čitam, ne skitam!"

Pa naravno da knjige i društvene mreže idu zajedno

  • 1
knjiga pas devojka tinejdžerka, čitanje Akcija koja spaja fotografije, knjige i društvene mreže / Foto: Pexels/Andrea Piacquadio

Povodom Svetskog dana knjige, u susret tom 23. aprilu, Biblioteka grada Beograda upriličila je foto-konkurs "Čitam, ne skitam! Sa knjigom se slikam!", a zainteresovani su pozvani da na fejsbuk stranu BGB do 20. aprila postave interesantne fotografije sa omiljenom knjigom.

Učesnici (koji moraju biti punoletni) nisu obavezni da fotografišu same sebe, dok je "prisustvo" knjige, u kućnom ili kakvom drugom ambijentu, na fotografijama obavezno.

Autori 10 fotografija koje budu imale najveći broj lajkova, biće nagrađeni godišnjom članarinom i knjigom.

Akciji su se pridružile brojne poznate ličnosti putem video-klipova u kojima preporučuju svoje omiljene knjige - do sada su je podržali mladi glumci Jovan Jovanović, Mina Sovtić, Miona Marković, Marko Pavlović i Srna Đenadić, pisci Vule Žurić, Teodor Lorenčić, Jasminka Petrović i Zoran Bognar, novinarka Marija Miljević Rajšić i violinistkinja Tijana Milošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Antap

    17. april 2020 | 09:02

    Lepo obeležavamo Dan knjige. Zatvorenim bibliotekama. Niko ne može da me ubedi da rad biblioteka nije mogao da se organizuje. Kako čekamo ispred apoteka, pekara, marketa itd, tako bi smo mogli i ispred biblioteka. A svi nas savetuju da vreme kid kuće prekraćujemo čitanjem neke lepe knjige. Nemamo svi mogućnosti da formiramo svoju biblioteku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA