≫ 

Drugi Pulicer u 4 godine: Kolson Vajthed dobio prestižnu nagradu za svoj novi roman

Njegovo prethodno delo, "Podzemna železnica", takođe je nagrađeno Pulicerom

  • 0
Kolson Vajthed Kolson Vajthed / Foto: Tanjug/AP

Pulicerovu nagradu za fikciju drugi put za četiri godine dobio je Kolson Vajthed, saopšteno je na online dodeli. Nagrada mu je pripala za roman "Momci iz Nikla", priči o zlostavljanju u popravnom domu na Floridi u vreme Zakona Džima Kroua krajem 19. veka.

Knjigu je kod nas izdala Laguna, kao i prethodno Vajthedonovo ostvarenje -"Podzemnu železnicu", koja je 2017. godine nagrađena Pulicerom.

Kolson Vajthed "Momci iz Nikla" / Foto: Tanjug/AP

U oblasti publicistike nagrađeni su autori Greg Grandin za knjigu o američkom mitu o nezaustavljivoj ekspanziji u savremenom političkom trenutku i En Bojer za knjigu o brutalnosti bolesti i nezajažljivoj zaradi na brizi o pacijentima obolelim od raka u SAD.

Najbolja biografska knjiga je o životu i delu Suzan Zontag, autora Bendžamina Mozera, dok je najbolja istorijska knjiga "Slatki ukus slobode", o ropstvu i restituciji u Americi, koju je napisao Kejleb MekDanijel. Najbolja knjiga pesama je "Tradicija" Džerikoa Brauna.

Video: Nasledio je njegov izgled, ali ne i zanimanje: Šta u svom životu radi praunuk srpskog kralja smeha?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA