≫ 

Saga se nastavlja: Stiže nova "Twilight" knjiga, evo kada će se naći na policama

Mejerova je planirala da ovu knjigu objavi još 2008. godine

  • 0
Sumrak, Twilight "Sumrak" saga Foto: Promo

"Ponoćno Sunce" ("Midnight Sun") novi roman iz "Sumrak" ("Twilight") sage biće objavljen u SAD-u 4. avugsta, objavila je autorka romana Stefani Mejer. Reč je o propratnoj knjizi iz serijala koji je pre 15 godina postao svetski fenomen i tinejdžerke širom planete zaveo pričom o običnoj devojci Beli koja se zaljubljuje u vampira Edvarda.

Mejerova je prvo postavila sat na svom zvaničnom vebsajtu koji je trebalo da znači da vreme otkucava do objave u ponedeljak. Potom je isti sat postavila na svojim društvenim mrežama i njena izdavačka kuća. Publika je zagrizla mamac. Navodno je juče toliko posetilaca otišlo na sajt ove spisateljice da je on nakratko pao.

Sumrak, Twilight, Ponoćno sunce "Ponoćno Sunce" / Prinskrin: stepheniemeyer.com

Ipak, u videu koji je objavljen u emisiji Good Morning America Mejerova je otkrila kako će njena sledeća knjiga "Ponoćno Sunce" biti objavljena 4. avgusta.

- Ovo je ludo vreme i nisam bila sigurna da li je sada pravi trenutak za objavu knjige. Ipak, neki od vas ste samo na to čekali i nije bilo fer mučiti vas više - rekla je ona.

Mejerova je planirala da ovu knjigu objavi još 2008. godine, ali je od nauma odustala kada je nekoliko poglavlja procurelo onlajn. Ona je onda sama postavila nacrte knjige, ali nikada nije priču privela kraju. Mada kraj priče je već poznat, jer "Ponoćno Sunce" prati istu priču kao i ostale knjige iz "Sumrak" sage, samo ovaj put iz perspektive Edvarda, a ne Bele.

via GIPHY

- Nisam mogla da se otarasim ideje o tome da Edvard dobije šansu da ispriča svoju priču. Razmišljala sam o tome koje bi ga misli opsedale usred noći i na kraju odlučila da ga pustim da kaže to što ima - napisala je spisateljica na svom sajtu.

Kristen Stewart, Robert Pattinson Kristen Stewart, Robert Pattinson / Foto: Guliver/Christopher Polk/Getty Images

Knjige iz "Sumrak" sage prodate su u više od 100 miliona kopija širom sveta, a 2008. godine snimljen je prvi deo filma u kome su glavne uloge tumačili Robert Patison i Kristen Stjuart. Oboje su istog trena postali planetarne zvezde. Snimili su još tri filma, a poslednja klapa za "Praskozorje: Drugi deo" pala je 2012. godine. Filmovi su zaradili preko 3,3 milijarde dolara, a cela priča postala je globalni fenomen.

via GIPHY

Iako su kritičari i čitaoci izraženijeg ukusa smatrali da su knjige loše napisane, da zaplet nije originalan, a kraj je predvidiv, tinejdžerke, ali i njihove majke širom sveta zdušno su branile ljubavnu priču i erotsku snagu koju su nalazile na stranicama Mejerine knjige. Stoga nema sumnje da će i "Ponoćno Sunce" postići komercijalni uspeh.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA