Od arhive njujorškog muzeja deli vas jedan klik, a tamo knjige o delu Van Goga, Pikasa, Klimta...

Ljubiteljima umetnosti na raspolaganju 200 kataloga

  • 0
Slikarstvo, Umetnost, Istorija umetnosti, Postimpresionizam „Autoportret sa povijenim uhom“, Vinsent van Gog, januar 1889. u Arlu. Foto: Wikimedia Commons/Public domain/The Courtauld Institute of Art

Ako ste ljubitelj knjiga o umetnosti, za vas imamo koristan savet: Muzej Solomona R. Gugenhajma u Njujorku nudi više od 200 kataloga izložbi koje možete besplatno preuzeti. Naslovi potiču iz 1936. godine i predstavljaju najveća imena moderne i savremene umetnosti: Vinsent Van Gog, Pablo Pikaso, Vasili Kandinski, Gustav Klimt, Edvard Munk i još mnogo toga.

U arhivi se može pretraživati po umetniku, godini, srednjem i umetničkom stilu ili pokretu, a materijali se mogu preuzeti u više formata.

Morate se registrovati da biste ih preuzeli, ali sajt takođe nudi opciju koja omogućava da kliknete i praktično prelistavate stranice bez prijavljivanja. Opremljen je funkcijom zumiranja koja će vam pomoći da čitate tekstove i detaljno pogledati umetnička dela.

Tako uz virtualne obilaske i razne internet tečajeve koje nude muzeji, na listu digitalnog sadržaja možete dodati čitanje kroz kojim se možete zanimati u "vreme korone". Ovde možete pronaći link ka arhivi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA