Nemanja Dragaš dobitnik nagrade „Milutin Bojić“ za 2020. godinu

Najbolji od 56 pristiglih radova

  • 0

Sedmi po redu dobitnik NagradeMilutin Bojić za mlade pesnike je Nemanja Dragaš iz Beograda, odlučio je žiri u sastavu Mileta Aćimović Ivkov, Slađana Ilić i Darko Daničić.

Dragašev ciklus pesama pod nazivom „Deoba paramparčadi“ ocenjen je kao najbolji od ukupno 56 pristiglih radova. U užem izboru našli su se ciklusi pesama „Ptičje ostrvo“ Tijane Savatić iz Pančeva i „Sok od dunja“ Ivane Pantelić iz Vreoca.

Svečano uručenje Nagrade „Milutin Bojić“ svih prethodnih godina održavano je 19. maja, kad bibilioteka „Milutin Bojić“ slavi svoj dan (ustanovljen po danu rođenja pesnika po kojem nosi ime). Međutim, usled pandemije virusa korona i vanrednih mera koje su još na snazi, zbog čega nije moguće organizovati skup u prostoru biblioteke, prinuđeni smo da odložimo ovaj svečani trenutak.

Organizatori se nadaju da će se uskoro steći uslovi da na dostojan način upriličimo svečanost. Tom prilikom biće predstavljena i knjiga „Staklene maske“ Marka Poropatića, prošlogodišnjeg dobitnika Nagrade „Milutin Bojić“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA