Ugušio se udahnuvši mali plastični poklopac: 8 neobičnih detalja iz života slavnih pisaca

Pre objavljivanja popularnog trilera „Da Vinčijev kod“, pisac Den Braun je bio pop pevač. Jedan od njegovih albuma nosio je ime „Anđeli i demoni“...

  • 0
Tennessee Williams Tenesi Vilijams / Foto: Wikipedia/Orlando Fernandez, New York World-Telegram and the Sun staff photographer: Albertin, Walter, photographer

Liste neobičnih detalja i anegdota iz života slavnih pisaca su duge i pojavljuju se u različitim izvorima. Jedinstvena književna dela su morala nastajati iz jedinstvenih umova, pa smo za ovu priliku izdvojili ovih 8 detalja, piše InteresTrip.

Šta se desilo sa gumicama?

Pisac romana „O miševima i ljudima“ Džon Stajnbek je prilikom pisanja upražnjavao neobičan ritual: počinjao je dan sa 24 naoštrene olovke i nije prestajao dok sve 24 ne bi otupele, a zatim bi ih sve ponovo naoštrio. Trošio je oko 60, a ponekad i 100, olovaka dnevno. Omiljena marka olovaka poznatog pisca bila je Blekving 602.

Sylvia Plath Silvija Plat / Foto: Profimedia/Everett

Eureka!

Američka pesnikinja Silvija Plat je u jednom periodu karijere patila od kreativne blokade i čak doživela nervni slom. Međutim, kada je jedna izdavačka kuća pristala da objavi zbirku njenih pesama, blokada je jednostavno nestala. Odmah se bacila na posao i za samo sedamdeset dana završila prvu verziju romana „Stakleno zvono“.

Postoji na hiljade načina da se umre

Američki dramski pisac Tenesi Vilijams, najpoznatiji po komadu „Tramvaj zvani želja“, ugušio se pošto je udahnuo mali plastični poklopac kakav se može naći na flašicama kapi za nos i oči.

Crnim mačkama ulaz zabranjen

Vešto balansirajući po ivici praznoverja, američki književnik Truman Kapoti trudio se da pisanje ne počinje i ne završava petkom. Ako je telefonski broj hotelske sobe u kojoj je odsedao u sebi sadržao broj 13, promenio bi sobu, prenosi Laguna.

Venčanje u užem krugu porodice

Američki pisac i knjževni kritičar Edgar Alan Po, poznat po neobičnim sablasnim pripovetkama, oženio se svojom sestrom od tetke, trinaestogodišnjom Virdžinijom E. Klem. Pou je u vreme sklapanja braka bilo 26 godina.

Letnji raspust

Autor romana „Buka i bes“, Vilijam Fokner, prekinuo je školovanje u drugom razredu srednje škole.

Edgar Alan Po Edgar Alan Po / Foto: Pixabay

Ako valja, ponovi

Pre objavljivanja popularnog trilera „Da Vinčijev kod“, pisac Den Braun je bio pop pevač. Jedan od njegovih albuma nosio je ime „Anđeli i demoni“.

Gde je nestala dobra devojčica?

Lik Lizbet Salander, problematične junakinje kriminalističkog serijala „Milenijum“ Stiga Larsona, zasnovan je na Larsonovom promišljanju o tome kako bi izgledala odrasla i neprilagođena verzija Pipi Duge Čarape, junakinje književnice Astrid Lindgren.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA