≫ 

Preskakao je kornjače i skupljao pečurke, ali da li ste znali da je Super Mario bio i strip junak?

Super Mario, pored toga što je bio junak video-igre koja je zaludela svet, bio je i protagonista stripova koji su se oslanjali na likove, mesto i radnju iz igrice

  • 0
Super Mario Foto: Pixabay

Svi dobro znamo da je Super Mario lik iz japanskih video-igrara, omaleni brka u crvenom kombinenzonu, plavim farmerkama i crvenom kapicom, koji se bori da pored svih prepreka dođe do kraja staze, piše Strip Blog.

Početkom osamdesetih godina, dizajner video-igara Šigeru Mijamoto stvorio je ovog lika za Donkey Kong, kuću koja je pravila igrice. Veoma brzo Super Mario je postao popularan, toliko da je postao junak kako animiranih filmova - tako i stripova. Često se spekulisalo da li je Super Mario u popularnosti prestigao i samog Mikija Mausa...

Super Mario igre su bile toliko popularne da su prema Ginisovoj knjizi rekorda, sa prodatih preko 40 miliona primeraka, na samom vrhu najprodavanijih video igrica svih vremena.

Šta je tajna uspeha ove video-igre, o tome se može pričati, ali svakako je ljudima i više nego interesantan lik majstora koji skuplja gljive, skače neprijateljima na glavu, skuplja novčiće koje dobije lupanjem glavom u kocku od cigala, i koji uskače u cevi za odvod.

Super Mario se pojavljivao i u stripovima, u ediciji pod nazivom Super Mario Adventures, antologiji stripova koja se 1992. godine objavljivala u okviru Nintendo Power-a, a obuhvatala je sve likove iz Nintendove serije Mario, zasnovane na Super Mario World.

Super Mario Adventures Foto: delfi.rs

Godinu dana nakon toga, serijal je adaptiran za japansko tržište od strane kuće CoroCoro Comics. Strip su stvorili scenarista Kentaro Tekekuma, a crtež Šarli Nozava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA