≫ 

Dečja biblioteka "Neven" ponovo počela s radom: Kulturno srce okupljanja dece i mladih

Sa bogatim fondom od desetine hiljada knjiga, raznovrsnim kulturno-obrazovnim programima, besplatnim internetom i inovativnim digitalnim sadržajima, „Neven”, posle nekoliko godina pauze, nastavlja s radom...

  • 0
Goran Vesić, Dečja biblioteka Neven Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas dečje odeljenje Biblioteke grada Beograda „Neven, koje je ponovo počelo s radom u renoviranoj Kombank dvorani u Dečanskoj ulici.

Zajedno sa njim, obnovljen prostor na 1. spratu Doma sindikata, gde je biblioteka smeštena od otvaranja 1957. godine, posetili su i Ivan Karl, sekretar za kulturu, i Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda.

Goran Vesić, Dečja biblioteka Neven Foto: Beoinfo

Vesić je napomenuo da se u današnje vreme sve manje čita, a sve se više mladi ljudi informišu i obrazuju na drugi način, zbog čega je svako otvaranje i renoviranje biblioteke „ravno herojskom delu”.

Svima onima koji rade u bibliotekama zahvalan sam na ogromnom trudu i ljubavi koje ulažu u svoj posao, koji je veoma odgovoran za budućnost nacije jer su knjige nezamenljive. Kada se renovirala sala Doma sindikata, insistirali smo da se obnove javni sadržaji koji su postojali, između ostalog i dečja biblioteka, tako da se tradicija nastavila – rekao je Vesić.

On je precizirao da je prostor multipleks, odnosno da ima mnogo različitih sala, tako da će osim čitanja deci biti dostupni i drugi inovativni sadržaji. Vesić je ovom prilikom biblioteci, koja ima veoma bogat knjižni fond, i sam poklonio knjige.

Jasmina Ninkov je precizirala da je ovo jedno od dva odeljenja Biblioteke grada Beograda u samom centru, što je vrlo značajno za decu kako bi kvalitetno provodila vreme. Ona je zahvalila Gradu Beogradu, Gradskoj upravi i njihovim predstavnicima na stalnoj podršci, kao i na efikasnom i kvalitetnom radu u razvijenom sistemu Biblioteke grada Beograda, koji pokriva četrnaest opština.

Sa bogatim fondom od desetine hiljada knjiga, raznovrsnim kulturno-obrazovnim programima, besplatnim internetom i inovativnim digitalnim sadržajima, „Neven” će, posle nekoliko godina pauze, nastaviti da bude „kulturno srce” okupljanja dece i mladih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA