• 0

Knjiga "Dečak-pas" nosi snažnu moralnu poruku za decu i odrasle: Podržimo pravo na srećno detinjstvo

Upoznajte živote Aakeša, Nadima, Altair, Kaja, Lejle i Karlosa kroz priče o dečacima i devojčicama koji su poput sve druge dece, ali kojima je uskraćeno pravo na srećno detinjstvo...

  • 0
Dečak-pas

Foto: Data Status

Knjiga za decu i omladinu Dečak-pas, autora Fransiska Kastra i Fine Kasalderej,  objavila je izdavačka kuća Data Status. Promocija knjige je zakazana za četvrtak, 1. oktobra u 16:45h, na Otvorenom platou - Terazije 34, u Beogradu, u okviru petog fesK-a, pod nazivom Pazi šta čitaš.

Zbog snažne moralne poruke koju nosi ova knjiga namenjena deci i odraslima, biće predstavljena prvog dana manifestacije. Ovo je jedna od retkih knjiga o dečjim pravima koje su objavljene na srpskom jeziku, a podržana je i od strane međunarodne organizacije UNICEF.

Glavni junaci su deca koja, uprkos okrutnosti okolnosti u kojima se nalaze, imaju ogromnu želju da postanu srećni i slobodni i ne gube nadu da će jednog dana živeti kao njihovi vršnjaci. Svaki od junaka ima svog najboljeg prijatelja psa sa kojim proživljava trenutke malih radosti i velikih nesreća, a svaka priča počinje navođenjem članova iz Konvencije o dečijim pravima.

Upoznajte živote Aakeša, Nadima, Altair, Kaja, Lejle i Karlosa kroz priče o dečacima i devojčicama koji su poput sve druge dece, ali kojima je uskraćeno pravo na srećno detinjstvo.

Dečak-pas je zbirka sačinjena od pet priča koje nam kroz živote svojih junaka približavaju tematiku ljudskih i dečjih prava kojih je jedan veliki deo dece iz celog sveta, uključujući i decu iz naše zemlje, i dan-danas, lišen. Priče nas upoznaju sa glavnim junacima i njihovim životima, problemima i strahovima sa kojima se svakodnevno susreću usred ekstremnog siromaštva, napuštenosti od strane roditelja i prepuštenosti ulici, seksualne i fizičke zloupotrebe, ugovorenih brakova u određenim društvenim grupama i diskriminacije zbog fizičke različitosti.

Kroz svaku priču autori knjige šalju direktnu poruku deci i roditeljima i zalažu se za ostvarivanje dečjih prava i uspostavljanja odnosa ravnopravnosti. Iz tih razloga knjiga je objavljena u saradnji sa UNICEF-om, pri čemu izdavačka kuća Data Status jedan deo zarade od prodaje donira ovoj humanitarnoj organizaciji.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima