≫ 

Goku je stvoren po ugledu na Džekija Čena: Zanimljivosti o "Zmajevoj kugli" koje niste znali

Radnja mange "Zmajeva kugla" je, prema rečima autora, nastala prema ugledu na video-igre tog doba, u kojima protagonisti obično sakupljaju određene predmete

  • 0
Zmajeva kugla

Goku / Printskrin: YouTube/NSHYJTJ KimJungJeonParkMin

Mangu "Zmajeva kugla" stvorio je umetnik Akira Torijama 1984. godine, i nije joj bilo potrebno mnogo vremena da postane svetski poznata, pre svega zbog svojih animiranih serijala, piše Strip Blog.

Goku je još poznat i po imenima Zero, Kakarot, Kakaroto i Son Goku. On je Sajonac (a Kakarot mu je sajonsko ime), poslat na planetu Zemlju kako bi je uništo, ali prilikom sletanja, bolje reći pada, udario je glavu i tako izgubio pamćenje. Svoje detinjstvo je proveo sa Gohanom, svojim dedom, kako ga je on zvao, ali zapravo čovekom koji ga je pronašao i usvojio.

Predstavljamo vam pojedine činjenice o serijalu "Zmajeva kugla" koje možda niste znali...

Po ugledu na video-igre

 

Radnja mange "Zmajeva kugla" je, prema rečima autora, nastala prema ugledu na video-igre tog doba, u kojima protagonisti obično sakupljaju određene predmete. Kada je Torijama rešio da će se skupljati zmajeve kugle, ujedno je odlučio da će serija trajati dok ih glavni junak ne skupi sve, za šta je, prema njegovom proračunu, bilo potrebno oko godinu dana, ali serijal je ipak nadmašio tu prognozu.

Borbe se vode van naseljenog mesta

 

Većina borbi, pretežno u prvom serijalu, odvijala se van naseljenih mesta, što je Torijami i njegovom pomoćniku omogućavalo mnogo lakši posao, budući da nisu morali da crtaju zgrade, srušene objekte, ulice i ostale prepoznatljive ljudske dekore.

Goku je naglo porastao zbog scena borbe

 

Kako bi Torijami bilo lakše da crta scene borbe, Goku je morao fizički da poraste, što je naišlo na negodovanje njegovog pomoćnika Torišime, jer se junaci u mangama ne transformišu tako brzo.

Zmajeva kugla

Mladi Goku / Printskrin: YouTube/CBR

Goku po ugledu na Džekija Čena

 

Torijama je naglasio da su scene borbi crtane prema ugledu na filmove Džekija Čena.

Treća najprodavanija manga na svetu

 

"Zmajeva kugla" i "Zmajeva kugla Z" su kao serijali prodati u 156 miliona primeraka u Japanu, a u 240 miliona primeraka u svetu, pa je "Zmajeva kugla" postala treća najprodavanija manga na svetu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA