≫ 

Hapšenje, progon, oduzimanje ljudskih prava... Svedočenja kažnjenika u novoj knjizi o Golom otoku

Sav prihod od prodaje knjige ići će u humanitarne svrhe, tačnije za pomoć deci bez roditeljskog staranja

  • 0
Goli otok u Beogradu Foto: Promo

Promocija knjige "Goli otok u Beogradu", novinara i publiciste Darka Zlojutra, biće održana u subotu,  31. oktobra u 13h, na Hipodromu u restoranu "Princ".

Na promociji će, pored autora, govoriti istaknuti književnici - Slaviša Pavlović, autor romana "Himerina krv", pisac Milan Bogojević, kao i pisac i nekadašnji predsednik Skupštine Srbije, Predrag Marković, piše Objektiv.

Goli otok u Beogradu Foto: Promo

Knjiga "Goli otok u Beogradu" govori o jednom tužnom i krvavom istorijskom razdoblju, kada su ljudi, samo zato što su drugačije mislili, pričali političke viceve, imali lepe žene, slavili slave - bili hapšeni, politički proganjani, oduzimala su im se sva građanska prava, a veći deo njih bio je poslat na prinudni rad u logor na Golom otoku.

U ovoj knjizi moći ćete da pronađete autentične fotografije sa ovog mesta i da vidite kako ono izgleda danas, ali i da pročitate svedočenja kažnjenika sa Golog otoka, kao i da pročitate do sada neispričanu priču o "Petrovoj rupi", jednom od najkrvavijih mesta na Balkanu.

Čitav događaj organizuje se u skladu sa zdravstvenim merama u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Ono što je važno naglasiti jeste da će sav prihod od prodaje knjige ići u humanitarne svrhe, tačnije za pomoć deci bez roditeljskog staranja, a na račun Prihvatilišta u Beogradu, što je odobrio i sam Grad Beograd.

Video: Papreno skupa knjiga koja košta kao stan u centru Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA