• 0

Hapšenje, progon, oduzimanje ljudskih prava... Svedočenja kažnjenika u novoj knjizi o Golom otoku

Sav prihod od prodaje knjige ići će u humanitarne svrhe, tačnije za pomoć deci bez roditeljskog staranja

  • 0
Goli otok u Beogradu

Foto: Promo

Promocija knjige "Goli otok u Beogradu", novinara i publiciste Darka Zlojutra, biće održana u subotu,  31. oktobra u 13h, na Hipodromu u restoranu "Princ".

Na promociji će, pored autora, govoriti istaknuti književnici - Slaviša Pavlović, autor romana "Himerina krv", pisac Milan Bogojević, kao i pisac i nekadašnji predsednik Skupštine Srbije, Predrag Marković, piše Objektiv.

Goli otok u Beogradu

Foto: Promo

Knjiga "Goli otok u Beogradu" govori o jednom tužnom i krvavom istorijskom razdoblju, kada su ljudi, samo zato što su drugačije mislili, pričali političke viceve, imali lepe žene, slavili slave - bili hapšeni, politički proganjani, oduzimala su im se sva građanska prava, a veći deo njih bio je poslat na prinudni rad u logor na Golom otoku.

U ovoj knjizi moći ćete da pronađete autentične fotografije sa ovog mesta i da vidite kako ono izgleda danas, ali i da pročitate svedočenja kažnjenika sa Golog otoka, kao i da pročitate do sada neispričanu priču o "Petrovoj rupi", jednom od najkrvavijih mesta na Balkanu.

Čitav događaj organizuje se u skladu sa zdravstvenim merama u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Ono što je važno naglasiti jeste da će sav prihod od prodaje knjige ići u humanitarne svrhe, tačnije za pomoć deci bez roditeljskog staranja, a na račun Prihvatilišta u Beogradu, što je odobrio i sam Grad Beograd.

Video: Papreno skupa knjiga koja košta kao stan u centru Beograda

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima