"Dete treba da posmatraš, al‘ mu nemoj na put stati", savetuje nas Ršum

Svojim radom decu uči naizgled naivnim, zabavnim i nevažnim stvarima koje će im sigurno biti neophodne u kasnijem životnom periodu

  • 0

Ljubivoje Ršumović je pisac koji je ceo svoj život posvetio deci. Emisijama, dramskim tekstovima, prozom, poezijom... Pojedine njegove pesme su i snimljene, te ih u "zrelijim" godinama rado puštamo da nas vrate u vreme kad smo bili deca, kao što su na primer: Vuče, vuče bubo lenja; Au što je škola zgodna; Braću ne donose rode; Išli smo u Afriku i mnoge druge.

Svojim radom decu uči naizgled naivnim, zabavnim i nevažnim stvarima koje će im sigurno biti neophodne u kasnijem životnom periodu.

Ršum ne piše samo za decu, već za sve one koji su zadržali taj nevini i živahni detinji duh i uči ih osnovnim životnim istinama kroz šale, jer šale najbolje štite odrastanje. Njegove pesme su prepune duha i mašte i sigurno sve nas uz zdrav smeh dovode do zdrave pameti.

Sajam medija, Ljubivoje Ršumović Foto: A. Nalbantjan

Jednom prilikom je rekao da voli da piše za mlade i da se sa njima druži, jer oni donose preko potrebnu energiju za napredak jednog društva:

"Dete treba da posmatraš,

al‘ mu nemoj na put stati,

što ga pre čovekom smatraš,

pre će čovek i postati"

Video: Govorimo poezijom: Senka - Mike Antića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA