• 0

"Dete treba da posmatraš, al‘ mu nemoj na put stati", savetuje nas Ršum

Svojim radom decu uči naizgled naivnim, zabavnim i nevažnim stvarima koje će im sigurno biti neophodne u kasnijem životnom periodu

  • 0

Ljubivoje Ršumović je pisac koji je ceo svoj život posvetio deci. Emisijama, dramskim tekstovima, prozom, poezijom... Pojedine njegove pesme su i snimljene, te ih u "zrelijim" godinama rado puštamo da nas vrate u vreme kad smo bili deca, kao što su na primer: Vuče, vuče bubo lenja; Au što je škola zgodna; Braću ne donose rode; Išli smo u Afriku i mnoge druge.

Svojim radom decu uči naizgled naivnim, zabavnim i nevažnim stvarima koje će im sigurno biti neophodne u kasnijem životnom periodu.

Ršum ne piše samo za decu, već za sve one koji su zadržali taj nevini i živahni detinji duh i uči ih osnovnim životnim istinama kroz šale, jer šale najbolje štite odrastanje. Njegove pesme su prepune duha i mašte i sigurno sve nas uz zdrav smeh dovode do zdrave pameti.

Sajam medija, Ljubivoje Ršumović

Foto: A. Nalbantjan

Jednom prilikom je rekao da voli da piše za mlade i da se sa njima druži, jer oni donose preko potrebnu energiju za napredak jednog društva:

"Dete treba da posmatraš,
al‘ mu nemoj na put stati,
što ga pre čovekom smatraš,
pre će čovek i postati"

Video: Govorimo poezijom: Senka - Mike Antića

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima