Najlepša dela klasične književnosti po specijalnim cenama

Od danas do 8. novembra na sajtu www.vulkani.rs odabrana klasična dela po specijalnim cenama!

  • 0
Vulkan izdavaštvo Foto: Promo

Od danas do 8. novembra samo na sajtu Vulkan izdavaštva imate priliku da po izuzetnim cenama, sniženim za čak 20% + 20% u odnosu na redovne, kupite najlepše i najznačajnije klasike svetske književnosti.

Romani koji su obeležili svetsku književnost, uticali na njen pravac, ali i inspirisali umetnike i generacije širom sveta, sada mogu biti vaši! Ne propustite jedinstvenu priliku! Preporučujemo vam nekoliko naslova.

Godina je 1936, a jedan roman je za šest meseci prodat u milion primeraka. Sledeće godine, isto delo osvaja Pulicerovu nagradu, a 1939. njegova ekranizacija postaje najuspešnije ostvarenje u istoriji američke kinematografije. Da, reč je o romanu Prohujalo s vihorom Margaret Mičel, jednom od najsenzacionalnijih izdavačkih fenomena svih vremena. Veliki američki roman, knjiga koja je u Sjedinjenim Državama najprodavanija posle Biblije i koju su kritičari hrabro poredili čak i sa Tolstojevim klasikom Rat i mir.

U obilju svojih dela, Edgar Alan Po, majstor za misteriju i sablasno, pisac neobične genijalnosti i vizionarske mašte, suočio nas je sa atmosferom jeze i straha, sa bizarnim i tajanstvenim zapletima, zastrašujućim i halucinantnim, istražujući senovita područja skrivena iza prividne normalnosti našeg postojanja. U njegovim Izabranim delima srešćete se sa originalnim istraživanjima mračnije strane života, remek-delima u kojima se sjedinjuju strava i zločin, tama i ludilo, ljubav i smrt.

Univerzalne poruke sestara Bronte o autentičnosti i feminizmu ni danas nisu izgubile svoju snagu i dva veka kasnije prenose vizionarske ideje ovih izuzetnih žena i njihovog vremena. Neposredna i provokativna, knjiga Izabrana dela II prepuna je emocija. Sa nezaboravnim likovima, upečatljive i originalne priče o strasti, čežnji i slomljenim srcima dirnuće svakog čitaoca. Sestre Bronte su se prve bavile intrigantnim temama. Najmlađa En pisala je možda i najmodernije, brinući za položaj i socijalni status žena, naročito guvernanti. Za mnoge, one su prvi put upoznale žene (i ne samo žene) sa onom drugom, mračnijom stranom srca.

Prorok Halila Džubrana je jedna od najprodavanijih knjiga svih vremena. Prvi put objavljena 1923. godine, prevedena je na više od četrdeset jezika. Prefinjenim i zavodljivim stilom, kroz sopstvenu mudrost sazrevanja i harmoniju stvaranja, kroz stihove koji prodiru u samo srce ljudske duše, čuveni pesnik, filozof i mistik nudi nam predivno svedočanstvo svega onoga što čini smisao života: sreće, bola, duhovnih vrednosti, ljubavi, prijateljstva. U ovom sjajno opremljenom izdanju nalaze se sledeća Džubranova dela: Prorok, Prorokov vrt, Lutalica, Bogovi zemlje, Isus, sin čovečji, Bezumnik i Pesak i pena.

Kupovinom putem sajta Vulkan izdavaštva, po cenama sniženim za dodatnih 20% na već snižene cene od 20%, obradujte sebe ili drage osobe neprolaznim delima renomiranih autora svetske književnosti!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA