≫ 

Odlučeno: Novi Betmen biće tamne puti

Pored njega, novu generaciju heroja činiće Supermenov sin i ćerka Čudesne žene

  • 11
The Next Batman Ovako će izgledati novi Betmen / Foto: dccomics.com

Scenarista Džon Ridli, koji je napisao istorijsku dramu “12 godina ropstva”, napisaće scenario za novu seriju stripova čija će radnja biti smeštena u Gotam. Uzbuđen je što će Betmen biti drugačiji – odnosno, što će starog Betmena zameniti novi, tamnoputi heroj.

Sledeća verzija fiktivnog lika Betmena, izdavačke kuće DC Comics, biće drugačija. Betmen će biti Afroamerikanac po imenu Timoti Foks, otuđeni sin Lucijus Foksa, menadžera Brusa Vejna. U novoj priči Gotam se našao pod vlašći zlog Magistrata, a Betmen je ubijen.

U ovoj posebnoj sagi pojaviće se i Džonatan Kent, Supermenov sin, dok će Jara Flor, ćerka Amazonke i brazilskog rečnog boga, preuzeti laso Čudesne žene.

Timoti Foks se inače u ovom stripu prvi put pojavio 1979. godine, u broju 313, a poslednji u oktobru kada je njegov otac Lucijus nasledio Vejnovo bogatstvo.

Džon Ridli je rekao kako je uzbuđen što će Betmen sada biti drugačiji.

– Deca su mi najveća podrška, cene stvari koje radim. Oni bi radije gledali “Crnog pantera” nego “12 godina ropstva”, budimo iskreni. I ako će svi na planeti mrzeti novog Betmena, ja imam njih, svoju publiku, koja će to voleti – rekao je scenarista za strane medije.

Nik Derington i Laura Barga nacrtaće ovaj strip.

Video: Betmen kakvog još niste videli: Upoznajte mračnog viteza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA