Veliko interesovanje čitalaca Telegrafa za knjigu "Dva lica globalizacije – istina i obmane"

Knjiga "Dva lica globalizacije – istina i obmane" dr Orhana Dragaša otišla je na adrese 150 čitalaca našeg portala koji su se javili na poziv autora i izdavača objavljenog na portalu Telegraf.rs

  • 2
dva lica globalizacije Foto: Miloš Dimić

Zbog velikog interesovanja naših čitalaca za ovu knjigu, autor i izdavač su odlučili da povećaju broj primeraka namenjenih čitaocima Telegrafa i sa prvobitnih 100 primeraka, najavljenih juče, isporučili su 150 primeraka čitaocima Telegrafa širom Srbije.

Vrednosti ove knjige, a i njenoj popularnosti, doprinele su i preporuke od strane najuglednijih svetskih ekonomista i stručnjaka za međunarodne odnose. Na primer, Martin Wolf, glavni komentator Financial Times-a je istakao da je reč o „veoma dobrom istraživanju i razumnoj knjizi“, koja dokazuje da su „krajnje preterane glasine o smrti globalizacije“.

Sir Ivor Roberts KCMGbivši britanski ambasador u Jugoslaviji, Irskoj i Italiji i dekan Trinity koledža na Univerzitetu Oxford je napisao: “ Knjiga “Dva lica globalizacije – istina i obmane” pokazuje da je globalizacija neverovatno izdržljiva i da je, dok je njena transformacija u toku, malo verovatno da će globalna međupovezanost i međuzavisnost biti prosto “resetovane” usled sadašnjih izazova. Knjiga je izuzetno interesantan i provokativan argument, koji treba da probudi interesovanje svih koji proučavaju globalizaciju u svetu posle 2008. godine.”

dva lica globalizacije Foto: Miloš Dimić

Dr Steve Hanke, jedan od vodećih svetskih ekonomista i profesor na američkom univerzitetu Džon Hopkins ističe da je knjiga dr Orhana Dragaša “poučno podsećanje” na to da napredak ekonomije i smanjenje siromaštva posle Drugog svetskog rata mogu biti vraćeni unazad. Jedan od najuticajnijih svetskih ekonomista, dr Daniel Lacalle kaže: “Knjiga Orhana Dragaša “Dva lica globalizacije – istina i obmane” je detaljan i promišljen esej o procesu globalizacije koji bi naučnici i šira javnost trebalo da pročitaju”.

Za Tamasa Davida Baretta, profesora ekonomije na Univerzitetu Oxford, knjiga dr Orhana Dragaša je “impresivan rad” koji dokazuje da fenomen globalizacije ima nesumnjivo korisno, ali i drugo lice opterećeno manama, te da će ova knjiga biti korisna svim donosiocima odluka, bilo da se radi o državama ili korporacijama.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA