≫ 

Zašto je Glogovac odbio Anđelinu Džoli i prihvatio ulogu Draže: Nova knjiga o životu voljenog glumca

Lobanja, Šone, Šonsi, Glogi, Pančevac i još mnogo imena i nadimaka imao je Nebojša Glogovac

  • 12
Nebojša Glogovac Nebojša Glogovac u filmu "Južni vetar" / Foto: Promo

- Vozački je polagao u Pančevu - osam puta. I tih osam puta su probudili veliki inat u njemu, pa je postao ljubitelj vožnje, i automobila i motora. I smatrao je da je sjajan vozač. Međutim, to bi retko koji njegov suvozač potvrdio. Obožavao je ludačke vožnje i skoro sve saputnike je dovodilo do ivice nervnog sloma. To mu je bila strast, koja je ostale plašila - piše Aleksandar Đuričić u svojoj novoj knjizi "Glogi", o životu glumca Nebojše Glogovca, a koju je objavila izdavačka kuća Vukotić Media.

Ovo je jedna od zanimljivosti knjige, koja otkriva i zašto je Glogovac odbio Anđelinu Džoli da zaigra u njenom rediteljskom debiju "U zemlji krvi i meda" o ratu u Bosni, a opet prihvatio da bude Draža Mihailović u seriji "Ravna Gora" Radoša Bajića, šta mu je značila Crvena zvezda i koje su ga strasti, pored motora i kuvanja, još opsedale...

Nebojša Glogovac - Južni vetar Nebojša Glogovac - Južni vetar, Foto: Promo/LIFFE

O jednom od najvoljenijih srpskih glumaca, u knjizi govore Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Anica Dobra, Žarko Laušević, Rade Šerbedžija, Nikola Ðuričko, Nikola Pejaković, reditelji Vida Ognjenović, Paolo Mađeli, Jagoš Marković, Aleksandar Popovski.

Takođe, u knjizi govore i žene koje je glumac voleo i koje su njega volele, kumovi, prijatelji, ljudi koji su bili sa njim kada nije bio na sceni, kada se "saplitao" o sopstveni talenat i kada mu je trebalo snage da se popne na glumački tron, sa kojeg nikada nije sišao.

Kako je živeo, voleo i plakao Nebojša Glogovac, pojedine su centralne teme kojima se bavi knjiga. Glogovac je pre tri godine izgubio bitku sa fatalnom bolešću.

Lobanja, Šone, Šonsi, Glogi, Pančevac i još mnogo imena i nadimaka imao je Glogovac.

Tajne slavnih Srba Aleksandar Đuričić, autor knjige "Glogi" / Foto: Jakov Simović

- Glogovac je bio svoj i neosvojiv, davao se kome je hteo, a zauzvrat nije tražio ništa - navedeno je u tekstu koji prati predstavljanje knjige.

Svedočenja najbližih otkrivaju nepoznate detalje iz njegovog života: kako je kao momak radio u prodavnici muzičkih uređaja, šta mu se sve dešavalo dok je stopirao od Pančeva do Beograda, zašto mu se na prijemnom ispitu na Akademiji tresla noga i kako su za sve velike uloge i najveći reditelji posle toga tražili i jurili baš njega.

U knjizi su i prvi put objavljene pesme koje je veliki glumac pisao samo za svoju dušu.

Video: Ispovest Nebojšine razredne: Moja najveća želja vezana je za njega

(Telegraf.rs/Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    2. februar 2021 | 12:16

    Zato sto je bio ljudina! Neko je Glogovac, a neko Djuricko

  • Vlada

    2. februar 2021 | 11:56

    Legenda!

  • Jorga

    2. februar 2021 | 12:04

    Mir mu duši!!! Nije on kao neki nazovi srbi i srpkinje koji su se za pare prodali muslimanskoj kooprodukciji da glumataju žrtve srpskog terora nad "nevinim" muslimanima u verskom ratu do istrebljenja srba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA