Povelja Matice Srpske Matiji Bećkoviću

Povelja se dodeljuje i Međunarodnom slavističkom centru za poluvekovni doprinos negovanju srpskog jezika i popularizaciju srpske jezičke kulture u svetskoj slavistici

  • 2
Petar Božović Dobričin prsten Foto: ATA Images
Petar Božović Dobričin prsten Matija Bećković Foto: ATA Images

Žiri za dodelu Povelje Matice srpske za negovanje srpske jezičke kulture za 2019. godinu jednoglasno je odlučio da se priznanja dodele akademiku Matiji Bećkoviću za negovanje srpskog jezika i njegovih moćnih poetskih funkcija i prof. dr Radi Stijović za negovanje i popularizaciju srpske jezičke kulture.

Povelja se dodeljuje i Međunarodnom slavističkom centru za poluvekovni doprinos negovanju srpskog jezika i popularizaciju srpske jezičke kulture u svetskoj slavistici, a takođe priznanje je ove godine posthumno dodeljeno prof. dr Živojinu Stanojčiću za ukupan doprinos izučavanju srpskog standardnog jezika i njegovih stilskih funkcija.

Stručni žiri koji čine prof. dr Veljko Brborić, dr Miodrag Maticki, akademik Slobodan Remetić, prof. dr Dragan Stanić i prof. dr Sreto Tanasić danas je objavio odluke koje su ustanovljene na sednici 10. juna prošle godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA