Kad se rodio, porodicu je bilo sramota, ali za brata Duška Radovića čulo je svako dete u Srbiji

Brana Radović preminuo je pre dva dana u 81. godini

  • 6
Dušan Duško  Radović, Branimir Brana Radović Dušan Duško Radović i Branimir Brana Radović / Printskrin: YouTube/Mala Vracka, TVStudioB

Legendarni Branimir Brana Radović preminuo je prošle nedelje u 81. godini u bolnici u Batajnici. Virus korona, zbog kog je hospitalizovan, bio je jači od organizma osnivača i alfe i omege Belog krosa.

Činilo se da će se oporaviti. Brana je odlično reagovao na kiseonik u prvim danima, ali onda su bubrezi počeli da popuštaju i noću između nedelje i ponedeljka pridružio se u raju bratu Dušku Radoviću, pesniku i aforističaru.

Čak i oni koji nisu pratili sport, zapravo su čuli za Branu. On je još kao dete postao junak čuvene pesmice svog brata "Strašan lav", koju su svi mališani u Srbiji učili napamet.

Novinarka Brana Milunov opisala je delić detinjstva ove braće:

- Dusko je imao starijeg brata Miodraga i sestru Desanku, koja se na jednom sokolskom sletu udavila na slapovima Krke. Posle te tragedije porodica se iz Subotice preselila u Beograd i kad niko nije očekivao, njihova majka je ostala trudna i tako se rodio Branimir. Svi su to doživeli kao veliku sramotu. Miodrag je napustio kuću, imao je 26 godina, a Duško nije imao gde, prihvatio je brata i on mu je bio velika razonoda, bili su veoma bliski. Brana je do kraja čuvao uspomenu na svog brata. Uvek smo se 16.avgusta nalazili na Novom groblju, pričali o Dušku i čitali njegove rečenice iz "Beograde dobro jutro." Inače Brana je bio sportski radnik i trener, organizovao je brojne sportske manifestacije. Obećavam da ću nastaviti tu tradiciju i da ču čuvati uspomenu na braću Radović - napisala je ona.

Evo kako je Duško video i doživeo svog mlađeg brata:

Bio jednom jedan lav...

Kakav lav?

Strašan lav,

narogušen i ljut sav!

Strašno, strašno!

Ne pitajte šta je jeo.

Taj je jeo šta je hteo

- tramvaj ceo

i oblaka jedan deo!

Strašno, strašno!

Išao je na tri noge,

gledao je na tri oka,

slušao je na tri uva...

Strašno, strašno!

Zubi oštri, pogled zao,

on za milost nije znao!

Strašno, strašno!

Dok ga Brana

jednog dana

nije gumom izbrisao.

Strašno, strašno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA